Danas suđenje predsedniku sindikata „Zastava oružje“

U Osnovnom sudu u Kragujevcu danas počinje glavni pretres protiv predsednika sindikata „Vojne fabrike, Dragana Ilića, na osnovu krivične prijave koju je protiv njega podneo predsednik Nadzornog odbora fabrike “Zastava oružje” pukovnik Ivica Мarjanović, saopštio je sindikat fabrike.

U saopštenju sindikata se navodi da je pukovnik Marjanović u krivičnoj prijavi optužo Ilića da ga je napao i da je uzmičući unazad “udario u štok vrata, pri čemu je navodno povredio kičmu” zbog čega je kasnije zatražio lekarsku pomoć na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu tereti Ilića za krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, iako tvrde u sindikatu, niko od saslušanih svedoka nije video da je pukovnik Marjanović bio napadnut, osim pripadnika Ministarstva odbrane i član Nadzornog odbora fabrike Amira Osmanagića.

Sindikat smatra da je suđenje još jedan vid pritiska ne samo na predsednika, već i na čitavu organizaciju s ciljem da se oslabi najjača sindikalna organizacija u Srbiji.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar