Dan nauke i inovacije u utorak u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu

Na Univerzitetu u Kragujevcu, u utorak, 26. marta sa početkom u 14.00 časova biće održan Dan nauke i inovacija, koji se realizuje u okviru projekta „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacijaˮ iniciranog od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a sa ciljem podizanja svesti o značaju ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije, kao i potencijalu koji one nose za našu zemlju.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pokrenulo je nacionalni projekat pod sloganom „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija”, tokom kojeg se organizuju Dani nauke i inovacija u gradovima širom Srbije, sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije.
Ovom prilikom, prisutnima će se obratiti Vladimir Radovanović, pomoćnik ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija – Sektor za inovacije, transfer tehnologije i tehnološki razvoj, prof. dr Vladimir Senić, prorektor za inovacije i razvoj Univerziteta u Kragujevcu, Jelena Pavić, članica Gradskog veća Grada Kragujevca za zdravstvo i socijalnu zaštitu i Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore
Kragujevac.
Fond za inovacionu delatnost, Fond za nauku i Centar za promociju nauke u okviru Dana nauke i inovacija predstaviće sve aktuelne teme u oblasti nauke i inovacija kroz dinamičan sadržaj.
Posetioci će ovom prilikom moći da čuju i primere dobre prakse, odnosno uspešne priče koje su prošle put od ideje do realizacije, i to od prof. dr Nenada Filipovića, rektora Univerziteta u Kragujevcu i redovnog profesora na Fakultetu inženjerskih nauka, koji je rukovodilac projekta INTELHEART, finansiranog u okviru programa PRIZMA Fonda za nauku Republike Srbije. Takođe, imaćemo priliku da čujemo opširnije o predstojećem
Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju od prof. dr Dragana Povrenovića, dipl.inž. Tehnološko-metalurškog fakulteta.
U okviru Dana nauke i inovacija u holu Univerziteta u Kragujevcu posetioci će imati priliku da posete izložbu primera dobre prakse iz oblasti nauke i inovacija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar