Dan inovacija na Šumadija sajmu u četvrtak, 6. juna

Dan inovacija održava se u četvrtak, 6. juna, u Medija centru Šumadija sajma pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, u saradnji Šumadija sajma sa Istraživačko- razvojnim institutom za veštačku inteligenciju Srbije – najavljeno je da današnjoj konferenciji za novinare koju su organizatori održali u Medija centru Šumadija sajma.

Ove godine Sajam inovacija će biti dvopanelni događaj koji je rezultat saradnje Šumadija sajma sa Institutom za veštačku inteligenciju sa kojim smo nedavno potpisali Memorandum o saradnji kojim smo predvideli organizaciju ovakvih i sličnih događaja na kojima ćemo promovisati razvoj IT industrije, ne samo u našem gradu, nego u regionu i čitavoj zemlji – kazao je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma.

Na prvom panelu biće reči o budućnosti i razvoju novih tehnologija, veštačke inteligencije, dok će se drugi panel baviti poreskim i pravnim aspektima startapova

Ljubiša Bojić, predstavnik Istraživačko-razvojnog instituta za veštačku inteligenciju Srbije izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje koja je uspostavljena sa Gradom Kragujevcom i Šumadija sajmom, s obzirom na činjenicu  da će se njihove kancelarije nalaziti u Centru izvrsnosti.

Paneli koji se održavaju u okviru Dana inovacija u Kragujevcu, prema njegovim rečima, imaće cilj da podstiču preduzetništvo zasnovano na veštačkoj inteligenciji i digitalnu ekonomiju uopšte.

Biće nam drago da sa posetiocima sajma podelimo neka od najnovijih dostignuća iz oblasti veštačke inteligencije na jedan zabavan način i da promovišemo tu ideju kod mladih preduzetnika i kod ljudi koji razmišljaju o osnivanju startap kompanija – kazao je Bojić.

Darko Rumenić, direktor poresko-pravnog odeljenja u KPMG-u najavio je da će posetioci Sajma inovacija na drugom panelu moći da dobiju informacije vezano za pravne i poreske aspekte osnivanja nove kompanije, sa posebnim osvrtom na poreske olakšice koje su dostupne novim kompanijama.

Sajam inovacija se održava od 11,00 – 13,00 sati u prostorijama medija centra Šumadija sajma.

Post Author: Milan

Ostavi komentar