Budi viđen – budi bezbedan!

U cilju unapređenja bezbednosti pešaka, Agencija za bezbednost saobraćaja realizovala je jednu od niza aktivnosti čiji je cilj da se građani Kragujevca upoznaju sa značajem dobre u uočljivosti pešaka u saobraćaju u noćnim uslovima.

Na raskrsnici ulica Branka Radičevića i Kralja I Aleksandra Karađorđevića, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbednost saobraćaja i lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja su kroz neposrednu komunikaciju sa građanima i podelu promotivnog materijala ukazivali na značaj bezbednog ponašanja pešaka u saobraćaju, sa posebnim osvrtom na bolju uočljivost pešaka u noćnim uslovima.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju i čine oko četvrtinu lica stradalih u saobraćajnim nezgodama. Aktivnosti usmerene ka unapređenju bezbednosti pešaka sprovode se u jedanaest gradova i opština u kojima je prepoznat problem stradanja pešaka u noćnim uslovima usled loše uočljivosti u noćnim uslovima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar