Besplatna provera šećera u krvi povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa danas će u Kragujevcu na par lokacija, od 8.00 do 10.00 sati, Institutut za javno zdravlje Kragujevac u saradnji sa brojnim organizacijama u oblasti javnog zdravlja, gradom Kragujevcem i preduzećem Prizma doo Kragujevac organizovati, manifestaciju u zajednici.

U tržnici u naselju Aerodrom , biće omogućena besplatna provera osnovnih zdravstvenih parametara (visina šećera u krvi, visina krvnog pritiska, utvrđivanje rizika na nastanak dijabetesa tipa 2, savetodavni rad sa lekarima, distribucija zdravstveno vaspitnog materijala itd).

Takođe, provera ovih parametra (u periodu od 8.00 do 10.00 sati) biće organizovana i u Apotekarskoj ustanovi Kragujevac – u apoteci Đurđevdan (ul. Daničićeva br. 105), u apoteci 1. maj ( ul. Kralja Aleksandra I Karađorđevića br. 36) i apoteci Zastava (ul. dr Mihajlo Mika Marković br. 1).

Povodom ovog dana, na inicijativu grada Kragujevca, Spomenik streljanim đacima i profesorima u Šumaricama i Krst na ulasku u grad Kragujevac simbolično su sinoć osvetljeni plavom bojom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar