Asfaltiranje Ulice Vite Džajevića u Sušici

Za asfaltiranje ulica Vite Džajevića u dužini od 183 metra i Koste Jovanovića, 80 metara u naselju Sušica utrošeno je 200 tona asfalta a iz budžeta grada za te radove je izdvojeno 2,2 miliona dinara. Završne radove na asfaltiranju ulica obišao je danas gradonačelnik Nikola Dašić.
Asfaltiranje Ulice Vite Džajevića i nešto kraće Ulice Koste Jovanovića nije prevelika investicija da bi građani ovog dela Kragujevca čekali više decenija na asfalt ispred svojih kuća. Ulice sa pozicijom kao što su ove u Sušici, nemaju razloga da budu rađene kao deo predizborne kampanje jer se radi o naselju koje je veoma blizu samom centru grada, kaže gradonačelnik Nikola Dašić. Drago mi je da vidim zadovoljna lica građana jer sada mogu normalno i bezbedno da dođu do svojih kuća, bez velikih rupa, bez bara, bez razbijanja svojih automobila. I dalje ćemo u skladu sa mogućnostima budžeta da radimo. Ne možemo kao nekad, što je bio običaj, rekao je gradonačelnik, preko mere i onoga koliko možemo da se zadužujemo i da, nažalost, neke kasnije generacije plaćaju naše dugove. Sve ono što uradimo je plaćeno i ne ostaje nikome za sutra, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.
Za asfaltiranje ulica u dužini od 183 metara i 80 metara utrošeno je oko 200 tona asfalta. Izvedeni su kompletni pripremni radovi – totalni iskop i zamena cele konstrukcije, nivelacija šahti i slivnika, geomehaničko ispitivanje konstrukcije, kaže direktor JKP Šumadija Nemanja Dimitrijević. Asfaltiranjem ove dve ulice građanima će biti rešeni dosadašnji problemi uključivanja u saobraćaj i ulicu Dragana Panića prema centru grada i Beogradsku ulicu s druge strane. Ono što je u prethodnom periodu planirano sada je i urađeno i siguran sam da će to građanima omogućiti da jednostavnije obavljaju sve svoje potrebe i obaveze. Iz Saveta mesne zajednice Sušica kažu da problem datira od pre oko trideset godina kada su građani apelovali za asfaltiranje većih ulica ovog dela grada.

Mnogi predstavnici građana naše mesne zajednice su pokušavali to da reše i evo danas zahvaljujući njihovom zalaganju i sadašnjoj vlasti, više od 80 porodica je dobilo asfalt ispred svojih kuća, kaže predsednik Saveta mesne zajednice Sušica Slavko Janković. Prema njegovim rečima ima još planova i neophodnih radova kako bi ova mesna zajednica imala infrastrukturu kakva je potrebna jer je njena pozicija takva da povezuje centar grada sa većim gradskim naseljima.
Mehanizacija JKP Šumadija narednih dana će raditi na parkingu u Ulici Srete Mladenovića u kojoj su u toku završni radovi JKP Vodovod i kanalizacija na postavljanju kišne kanalizacije. Rade se atarski putevi, a biće još radova u nekim manjim ulicama u gradu shodno nalozima koje budemo dobijali od Gradske uprave. Sigurno je da će radovi biti intenzivni u ovoj građevinskoj sezoni, kazao je Nemanja Dimitrijević, direktor JKP Šumadija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar