Asfaltiranje Ulice Mladena Miloradovića u Stanovu

JKP Šumadija nastavlja realizaciju poslova koje mu je kroz ugovor sa Gradskom upravom za razvoj u vrednosti od oko 250 miliona dinara poverio Grad, a koji su podeljeni u nekoliko celina. Deo sredstava predviđen je za izradu trotoara a deo za revitalizaciju saobraćajnica. U okviru tih radova u naselju Stanovo asfaltira se Ulica Mladena Miloradovića u dužini od 600 metara koja sa Koruškom i Ulicom Marka Zagorca čini celinu u ovom delu grada. Završne radove na asfaltiranju obišao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima.
Reč je o projektu koji je bio započet u prethodnom periodu i u toku su finanalni radovi, kaže direktor JKP Šumadija, Nemanja Dimitrijević. Najpre je urađena zamena fekalnog kolektora i odrađeni su svi pripremni radovi u punom profilu. Samo za ovu ulicu biće ugrađeno oko 420 tona asfalta a vrednost investicije koju je obezbedio grad kroz Ugovor sa Gradskom upravom za razvoj, je 5,3 miliona dinara, kazao je direktor Dimitrijević.
Prema njegovim rečima, ukupna dužina Koruške ulica je 770 metara i vrednost te investicije je 8, 4 miliona dinara, planirana je ugradnja 620 tona asfaltne mase, do sada je ugrađeno 470 tona. Nakon postavljanja dela kišne kanalizacije biće asfaltirano još 150 metara u toj ulici i time će se u ovom naselju rešiti ključna komunalna pitanja, a nepristupačne ulice biće zamenjene asfaltom. Kvalitet života i način funkcionisanja stanovnika ovog dela grada biće znatno jednostavniji i lakši, kaže Dimitrijević.
U toku je frezovanje asfaltne površine od ulice Dimitrija Tucovića do Prvoslava Stojanovića, nakon čega će taj deo biti asfaltiran. Pored toga, sređuju se atarski putevi, krpljenje udarnih rupa u gradu. Rade se pripremni radovi za asfaltiranje Ulice Vite Džajevića u naselju Sušica tako da je pred nama je veliki posao tokom udarnog dela godine dok je građevinska sezona u toku i kada se izvode ovi radovi, kaže Dimitrijević, tako da ćemo uspešno realizovati dobar deo planiranih radova na smanjenju broja neasfaltiranih ulica ili onih u kojima je potrebno da se vrši revitalizacija asfaltne površine. Pre nekoliko dana završeno je asfaltiranje ulice Miodraga Bankovića Sićka u Baljkovcu i verujem da ćemo imati dovoljno posla i da će građani biti zadovoljni, podsetio je Dimitrijević.

Meštani Stanova kažu da je značaj ove ulice za čitavo naselje veliki. U njoj živi više od 70 porodica a decenijama se ništa nije radilo i nije ulagalo. Popova šuma je deo Stanova koji nikada nije dolazio na red i u plan za sređivanje, tako da ne moramo da govorimo koliko nam sve ovo znači, kaže zadovoljni Stanovljanin.

Post Author: Milan

Ostavi komentar