Asfaltiranje ulice Borivoja Glišića u naselju Vinogradi

Radnici Preduzeća za puteve Kragujevac počeli su sa asfaltiranjem ulice Borivoja Glišića u naselju Vinogradi, koja se nalazi iznad Šumaričkog jezera. Asfaltiranjem ove i u nastavku ulice Miladina Prljevića, u dužini od 1300 metara rešiće se višedecenijski problem i putnom infrastrukturom povezati naselja Poskurice, Vinogradi i Šumaričko jezero u koje je grad Kragujevac uložio 23 miliona dinara.
Ova ulica je trebalo da bude završena još u martu ali zbog epidemije KOVID-a 19 prekinuti su svi radovi. Posle 40 godina nesređene ulice Borivoja Glišića, napokon se ispunjava obećanje, kazao je predsednik Saveta MZ Dragan Protić. Urađen je asfalt u kompletnom delu ulice sa ivičnjacima a imajući u vidu da je naselje Jezero koje je usklopu MZ Vinogradi bilo odsečeno i bez autobuskog prevoza, uvedena je i redovna autobuska linija. Asfaltiranjem ulice stekli su se uslovi za izgradnjom infrastrukture, zamenu osvetljenja i daljim uređenjem ovog naselja, pojasnio je Protić.
U ovom delu grada i veliki broj Kragujevčana ima vikendice, do kojih ponekad zbog zakrčenja i samo jednog prilaza nisu u mogućnosti da dođu. Zbog toga kako su rekli ne kriju svoje zadovoljstvo što će sada moći da dođu do svojih kuća i iz drugih pravaca i što ih neće dočekati prašnjava dvorišta.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar