Asfaltiranje Kolubarske ulice u MZ Vašarište

Ekipe JKP Šumadija danas završavaju asfaltiranje Kolubarske ulice u MZ Vašarište dužini od 360 metara. Ukupna vrednost radova je 9 miliona dinara. Završne radove obišla je Maja Angelovski, članica Gradskog veća za komunalnu delatnost sa saradnicima.

Na inicijativu Saveta MZ Vašarište počeli smo sa rekonstrukcijom Kolubarske ulice koja je bila u veoma lošem stanju, a danas se izvode završni radovi na asfaltiranju ove ulice u dužini od 360 metara i vrednosti 9 miliona dinara, kazala je Angelovska. Ona je istakla da je u prethodnom periodu u okviru rekonstrukcije urađena atmosferska kanalizacija, u vrednosti od 20 miliona dinara, čime je rešen dugogodišnji problem koji su imali građani ove ulice.

Na osnovu izveštaja o radovima iz aplikacije lična karta mesnih zajednica Kragujevca s ponosom možemo da kažemo da je mnogo toga urađeno i uložena su značajna sredstva za unapređenje putne i komunalne infrastrukture tokom leta. U većini ulica ove mesne zajednice u okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica sanirane su udarne rupe u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju. Kompletno su rekonstruisane ulice Kazimira Veljkovića i Prištinska za šta je iz budžeta izdvojeno sedam miliona dinara, podsetila je Maja Angelovska, članica GV  i naglasila da je u narednom periodu u planu asfaltiranje ulica Borivoja Petrovića u kojoj je do sada urađena vodovodna mreža, fekalna i kišna kanalizacija u vrednosti od osam miliona dinara.

Angelovska je istakla da se istovremeno sa radovima na saniranju i rekonstrukciji ulica u ovoj mesnoj zajednici izvode i radovi u drugim mesnim zajednicama jer se vodi računa o ravnomernom razvoju grada Kragujevca.

O do sada izvršenim radovima, Marko Radisavljević, šef Sektora niskogradnje JKP Šumadija kaže da je nakon skidanja podloge koja je bila u veoma lošem stanju, urađen je kompletan iskop duž čitave ulice u širokom otkopu, stavljen nov kameni agregat i sve šahte i slivnice su podignute na kotu nivelete. Radovima Sektora niskogradnje prethodili su poslovi u nadležnosti JKP Vodovod i kanalizacija, zamenjena je vodovodna, fekalna i kišna kanalizacija. Danas ćemo ugraditi nešto manje od 400 tona asfaltne mase u dužini od 360 metara i ovo je jedna od najdužih ulica koje smo uradili u ovoj građevinskoj sezoni, kazao je Radisavljević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar