Asfaltirana ulica Tihomira Vuksanovića u Beloševcu

Neuobičajeno blaga zima produžila je građevinsku sezonu u sektoru Niskoradnje JKP Šumadije. Tako je danas u naselju Beloševac asfaltirana ulica Tihomira Vuksanovića.

Ovo je jedna od najprometnijih ulica koja povezuje okolna naselja sa Domom zdravlja, crkvom i grobljem, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić koji je sa saradnicima obišao završne radove. Iako je ovde urađena kanalizaciona infrastruktura, na asfalt se posle toga čekalo 11 godina. Na svega 3 kilometra od grada, posle svake ozbiljnije kiše, gotovo neprohodna za meštane naselja sa preko 200 kuća. Građani su danas veoma zadovoljni, tim pre što ništa nismo obećavali.

Ovo nije kraj za ovu godinu, rekao je Dašić i dodao da se radovi nastavljaju sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Novu godinu dočekujemo po izuzetno toplom vremenu, tako da se JKP Šumadija trudi da uradi što više može. Ako se ovakvo vreme nastavi i u januaru, naravno da nećemo prekidati građevinsku sezonu. S jedne strane nam ne odgovaraju ovako visoke temperature jer ne možemo da otvorimo klizalište, ali s druge strane štedimo na energiji i nastavljamo sa asfaltiranjem. U svakom trenutku moramo da iskoristimo najbolje od onoga što imamo, kazao je Dašić.

Inače, u saobraćajnicu dužine 364 metara i prosečne širine 3,5 metra ugrađeno je 225 tona asfaltne mase. Vrednost radova je 3,8 miliona dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar