Asfaltirana Ulica Dragana Panića u MZ Sušica

Spajanje Ulice Dragana Panića u Sušici sa Ulicom Slobode i univerzitetskim delom grada, jedne od saobraćajnica velikog strateškog značaja, asfaltiranjem 420 metara dužine privedeno je kraju. Završne radove na asfaltiranju koje izvodi Preduzeće za puteve, obišao je gradonačelnik Nikola Dašić.
Možemo da budemo zadovoljni jer se završava saobraćajnica od strateškog značaja koja spaja velika gradska naselja Sušicu i Aerodrom sa univerzitetskim delom grada, Pravnim i Ekonomskim fakultetom, Drugom gimnazijom. Osim toga, preseljenjem pravosudnih organa u Palatu pravde značajno će se uvećati fluktuacija saobraćaja, građani koji gravitiraju u ovom delu grada mogu da izbegnu gužve kod Medicinske škole i s ove strane pristupe centru. Prilikom rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra, planirani su ulaz i javna garaža i sa ove strane, tako da je značaj ove saobraćajnice kao i prethodnih koje smo do sada uradili u ovom delu veliki a građani će to tek osetiti, rekao je gradonačelnik Dašić.

Vrednost radova na asfaltiranju saobraćajnice dužine 420 metara i širine 6,5, sa pešačkim stazama tri metara širine i isto tolikog zelenog pojasa je oko 22,1 milion dinara i finansira se sredstvima EBRD. Do kraja sedmice biće urađeni planirani radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije, kažu iz Preduzeća za puteve.
Pred nama su poslovi koji se rade jednom ili dva puta u veku ali zaista ćemo u naredne dve do tri godine, zbog rekonstrukcije stare i uvođenja nove kanalizacione mreže, a uz to i kišne kanalizacije, imati raskopavanje velikog dela Kragujevca, najavio je gradonačelnik Dašić. Kada imate kompletno rešenu infrastrukturu, ulice se vraćaju u prethodno stanje, one koje nisu bile asfaltirane, asfaltiraće se i time je završeno komunalno pitanje. Mnogi naši infrastrukturni objekti su već zastareli i moraju da budu rešeni , od azbestnih cevi preko naselja bez kanalizacione mreže. Zato moramo mnogo i ubrzano da radimo kako bismo postigli normalne standarde života za 21. vek. Radi se o više od 350 kilometara fekalne i nešto manje kišne kanalizacione mreže i onda možete da zamislite koji je to obim poslova, dodao je on i pozvao građane da budu strpljivi jer takvi obimni radovi će potrajati ali Kragujevac mora da se komunalno opremi i sredi. U planu za asfaltiranje je preko 760 ulica najviše u prigradskom delu i godišnje za oko 150 ulica taj broj se smanjuje. U ovoj godini to asfaltiranje moramo da planiramo i usaglasimo sa planom rekonstrukcije kanalizacione i vodne infrastrukturne mreže, kazao je gradonačelnik Dašić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar