Asfaltirana Ulica Dečanska u MZ Centar

Nakon pripremnih radova, ekipe JKP Šumadija asfaltiraju Dečansku ulicu u dužini od 120 metara, širine pet metara i biće utrošeno 105 tona asfaltne mase. Radove je obišla Zorica Đorić, v.d. načelnica Gradske uprave.

Gradska uprava za komunalne poslove nastavila je sa planiranjem radova na rekonstrukciji ulica u užem centru grada. To su uglavnom ulice koje su usled velikih raskopavanja oštećene i kod kojih nije moguće izvršiti rekonstrukciju klasičnim krpljenjem udarnih rupa već smo pristupili rehabilitaciji kompletnih ulica, istakla je Zorica Đorić, v.d. načelnica Gradske uprave. Dečanska ulica rekonstruisana je u dužini od 120 metara. Vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara.

U toku su radovi i na rehabilitaciji Ulice Crvenog barjaka ali i trotoara što je poslednja faza priprema. Ostali su radovi na montaži potapajućih stubića i očekujemo, ako nas vreme posluži, iduće nedelje i asfaltiranje. U protekloj godini na ovaj način rehabilitovano je preko 35 ulica a vrednost radova je prešla 80 miliona dinara. U narednom periodu u planu su i Ulice Deligradska i Dragoljuba Milovanovića Bene, najavila je Đorić.

U Dečanskoj ulici prethodno je skinut ceo habajući sloj, zatim iskopan deo konstrukcije a ekipa Energetike zamenila su dotrajale zaštitne ploče na instalacijama. Za asfaltiranje je utrošeno oko 110 tona asfaltne mase.

Post Author: Milan

Ostavi komentar