Asfaltirana Ulica Crvenog barjaka u Mesnoj zajednici Centar

Nakon pripremnih radova, ekipe JKP Šumadija izvode radove na asfaltiranju Ulice Crvenog barjaka u Mesnoj zajednici Centar. Asfaltirana ulica je ukupne dužine od 215 metara i sa trotoarima je utrošeno je oko 280 tona asfaltne mase. Radove čija je vrednost blizu devet miliona dinara obišla je Maja Angelovska, članica Komisije Privremenog organa grada Kragujevca.

Ulica Crvenog barjaka bila je jedna od prioritetnijih a ujedno i jedna od ozbiljnijih investicija. Rekonstruisani su i trotoari a po završetku radova u planu su i stubići, a sve u sklopu završetka radova na rekonstrukciji Gradske tržnice, rekla je Maja Angelovska. U prethodnom periodu asfaltirane su ulice Tanaska Rajića, deo Nikole Pašića i Dečanska, podsetila je ona i dodala da je u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život jedan od prioriteta gradske vlasti unapređenje komunalne infrastrukture. U ove svrhe je budžetom grada samo u ovoj godini opredeljeno pola milijarde dinara, što je skoro duplo više u odnosu na prethodnu godinu, kazala je Angelovska. Vodili smo računa da ravnomerno ulažemo na seoskom, prigradskom i na gradskom području, a  užurbanom izgradnjom pokušavamo da nadomestimo izgubljeno vreme i uredimo centralno gradsko jezgro. Tome svedoči rekonstruisan Trg vojvode Radomira Putnika i trg posvećen grupi Smak, započeto je uređenje Boemskog trga na prostoru ispred hotela Zelengora, kao i izgradnja zelenih i rekreativnih oaza, zaključila Angelovska.

Danas izvodimo završne radove na asfaltiranju Ulice Crvenog barjaka. Prilikom rekonstrukcije susreli smo se sa jako plitkim instalacijama Energetike, EPS-a i PTT-a. Kompletni trotoari su rekonstruisani, ulica je dobila novi izgled i trotoari će se zaštiti stubićima, rekao je Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje JKP Šumadija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar