Asfaltirana Stragarska ulica u MZ Uglješnica

U MZ Uglješnica, u toku su završni radovi na asfaltiranju Stragarske ulice koje su danas obišli Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije.

Uglješnica je bila zaboravljeno naselje. Meštani ovog dela grada strahovali su kad god bi kiša počela da pada jer je to značilo da voda može da odnese deo puta. Ovo je četvrta ulica u nizu koja izlazi na Avalsku ulicu koju završavamo, a peta ulica koja se trenutno priprema za asfaltiranje je Topolska. Stragarska ulica koja se danas asfaltira dugačka je 133 metara, a vrednost radova je oko dva miliona dinara – kazao je Milošević i dodao da će se sa radovima nastaviti sve dok vremenske prilike to budu dozvoljavale, pa će se po završetku radova u Uglješnici, mašine preseliti u Grošnicu.

Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje u JKP Šumadiji rekao je da je u Stragarskoj ulici izvršen kompletan iskop ulice, nakon čega je nasuto oko 210 kubnih metara kamenog materijala. Za asfaltiranje biće utrošeno oko 95 tona asfaltne mase.

Ulice koje izlaze na Avalsku bile su veliki problem čitavog ovog naselja, a i lično moj problem, jer bi nakon obimnijih padavina kameni materijal izlazio na put i dobijao sam veliki broj poziva da organizujem ekipe da ga uklone što pre kako bi saobraćaj na toj deonici puta iz pravca Topole prema Kragujevcu mogao bezbedno da se odvija – kazao je Radisavljević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar