Asfaltirana Cajgetova ulica u MZ Sušica

Članice Gradskog veća, Sanja Tucaković i Maja Angelovski obišle su danas završne radove na asfaltiranju u Cajgetovoj ulici u MZ Sušica koje izvode ekipe JKP Šumadije.

Poznato vam je da je budžet grada 10,5 milijardi dinara, da je to realan budžet, i kako raste naplata poreza i ostalih prihoda, tako raste i budžet koji izdvajamo za asfaltiranje ulica. Prošle godine smo uložili oko 200 miliona dinara u asfaltiranje, dok je ove godine planirano oko 300 miliona dinara.Radovi se izvode istovremeno u više mesnih zajednica jer se trudimo da se grad ravnomerno razvija.

Cajgetova ulica površinski nije velika ali je bila u problemu zbog slivanja vode. Posle obimnijih padavina voda je ulazila kuće tako da je paralelno sa asfaltiranjem urađena i atmosferska kanalizacija i rešen višedecenijski problem ove ulice – kazala je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Cajgetova ulica asfaltirana je u dužini 108 metara, širine 4 metara, utrošeno je oko 77 tona asfalta, a vrednost radova je 1,8 miliona dinara.

Paralelno sa ovim radovima, ekipe JKP „Šumadije“ vrše pripremne radove na Deninom brdu za asfaltiranje u ulici Pauna Jankovića, a vršimo i sanaciju ulica u više mesnih zajednica zbog obilnih padavina u prethodnom periodu. Reč je o mesnim zajednicama Korićani, Erdeč, Grošnica, Veliko Polje, Denino brdo i trudimo se da sve to vratimo u prethodno stanje što je pre moguće – kaže Marko Vujnović, direktor JKP „Šumadija“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar