Asfaltiran put u selu Dulene

Meštani sela Dulene posle više od četrdeset godina dobili su asfalt ispred svojih domaćinstava a kako kažu lakše će biti i da priđu svojim njivama i šumama za pripremu ogreva za zimu. Završne radove na asfaltiranju lokalnog puta u ovoj mesnoj zajednici sa saradnicima obišao je danas gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

JKP Šumadija neprestano ima posla i asfaltira kako seoske puteve tako radi i na održavanju i pripremama za asfaltiranje u gradu. Siguran sam da u svakom selu ili ulici u gradu koje rade i asfaltiraju, radnici komunalnog preduzeća budu dobro dočekani pa ovaj težak posao ima i tu dobru stranu. U Dulenima je asfaltirano nešto više od pola kilometara puta, to je grad Kragujevac koštalo blizu pet miliona dinara ali je bitno šta to znači za ove ljude, kaže gradonačelnik Nikola Dašić. On je podsetio da je ove godine iz budžeta grada za asfaltiranje puteva izdvojeno oko 200 miliona dinara.

Osamdesetčetvorogoodišnji Marković Petar, rođeni Dulenac kaže da pamti mnogo toga i dobrog i lošeg i da je ovo asfaltiranje bilo obećano još pre dve decenije ali do danas se nije desilo. Mnogi prethodni gradonačelnici su obećavali ali evo od Dašića smo dobili asfalt ispred naših domaćinstava, kaže Petar i dodaje da su ranije ljudi odlazili sa sela ali su danas malo drugačije prilike. Osim što se obnavljaju stare kuće, mnogo mladih porodica kupuju zemlju i grade nove kuće, naše selo oživljava.

Do vrha sela ima još nešto više od kilometra gde ima oko trideset kuća, što starosedelaca što vikendaša i onih koji tek grade kuće ovde, kaže Miroslav Marković, penzioner koji se posle radnog veka vratio u rodne Dulene. Bilo je mnogo teško jer je put bio neravan, pun rupa i kaljav posle padavina. Ovo smo dugo čekali i na kraju smo dobili asfalt koji će koristiti ne samo domaćinstvima duž puta već i meštanima koji ovuda prolaze do svojih njiva i šuma za pripremu drva za ogrev, rekao je Miroslav i zahvalio se u ime svih meštana Dulena.

Pripremne radove i asfaltiranje lokalnog puta u MZ Dulene obavlja JKP Šumadija. U okviru pripremnih radova obavljeno je opsecanje ivice puta, skidanje postojeće podloge i ugradnja kamenog materijala, a nakon postavljanja završnog sloja asfalta biće ugrađene bankine od kamenog materija. U saobraćajnicu dužine 570 metara i prosečne širine 2,7 metra biće ugrađeno 275 tona asfaltne mase.

Post Author: Milan

Ostavi komentar