Asfaltiran lokalni put u Rogojevcu

U Mesnoj zajednici Rogojevac asfaltiran je lokalni put dužine 405 metara. Iz gradskog budžeta izdvojeno je 3, 7 miliona dinara, a radove je obišla Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti sa saradnicima i direktor JKP Šumadija Marko Vujnović.

Grad Kragujevac iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava za izgradnju i rekonstrukciju ulica i puteva u cilju ravnomernog razvoja svih delova grada kao i seoskih i prigradskih mesnih zajednica, kaže Maja Angleovska, članica GV. Ona je istakla da je od posebnog značaja saradnja sa savetima mesnih zajednica čije predloge grad razmatra i u skladu sa mogućnostima realizuje. Na predloge saveta mesnih zajednica pravimo plan i program za ove radove i upravo je asfaltiranje lokalnog puta u Rogojevcu rezultat te saradnje, kazala je Angelovska i podsetila da je u prethodnom periodu u ovoj mesnoj zajednici urađeno nasipanje lokalnih puteva, iskop kanala, a u okviru redovnog održavanja zamenjene su sijalice javnog osvetljenja, uklonjene deponije. Sva ulaganja i radovi imaju jedinstven cilj, a to je poboljšanje uslova života ljudi koji žive na selu ali i onih koji žele da se vrate u svoja domaćinstva. U narednom periodu nastavićemo sa takvim ulaganjima i u seoskim i gradskim i prigradskim mesnim zajednicama, poručla je Angelovska.

JKP Šumadija, Sektor niskogradnje izvodi  radove po predviđenom planu i programu na održavanju infrastrukture na teritoriji grada Kragujevca. U MZ Rogojevac izvode završni radovi na asfaltiranju lokalnog puta nakon pripremnih radova -ravnjanja podloge i nasipanja kamenog materijala. Na dužini od 405 i širini tri metara puta, biće utrošeno 200 tona asfaltne mase. Vrednost radova je 3,7 miliona dinara,  kazao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija.

Nakon završetka radova na sanaciji puta u Erdeču, mehanizacija i ekipe javno komunalnog preduzeća prelaze u Grošnicu, Uglješnicu i Vinograde. U narednom periodu planirano je asfaltiranje Cajgetove ulice u MZ Vinogradi i ulica Pauna Jankovića na Deninom brdu, najavljuju iz JKP Šumadija.

Dragan Pavlović, predsednik Saveta MZ Rogojevac u ime meštana se zahvalio gradu Kragujevcu i JKP Šumadija jer je asfaltiranjem rešen veliki problem koji su do sada imali. Posle svake veće kiše put bi bio odnet i tokom godine po nekoliko puta smo morali da ga nasipamo. Samostalno smo iskopali odvodne kanale kako bi delimično rešili pitanje, kaže meštanin sela. Pored asfaltiranja, JKP Šumadija name je pomogla da očistimo rastinje na jednom delu puta pa smo i taj sporedni put učinili prohodnom. To će meštanima da olakša prilazak do svojih njiva i komšija, kaže Pavlović  i dodaje da se nada pomoći na rešavanju još nekih problema na teritoriji ove mesne zajednice kao što su putevi pored groblja, ali i crkve i škole.

Post Author: Milan

Ostavi komentar