Ambasador Španije posetio Kragujevac

Njegova ekselencija Raul Bartolome Molina, ambasador Kraljevine Španije u Srbiji, posetio je danas Kragujevac i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem o mogućnostima ekonomske saradnje, odnosno uslovima za dolazak španskih kompanija u Kragujevac.

Ambasador je primetio da ekonomska saradnja ne prati tako dobre političke odnose između naše dve zemlje i da je to prioritetna oblast kojoj treba posvetiti više pažnje u budućnosti.

Gradonačelnik je rekao da u Kragujevcu uspešno posluje španska kompanija Teknia, kao i da Majnd grupa uspešno sarađuje sa španskim KAF-om, najvećom fabrikom šinskih vozila i autobusa.

Ambasador je iskazao zainteresovanost da i druge kompanije iz Španije budu upoznate sa uslovima pod kojima mogu da realizuju svoje investicije u Kragujevcu. Španija će sledeće godine organizovati veliki ekonomski forum u Beogradu na kome će biti predstavljene zemlje sa španskog govornog područja, a učesnici će biti zemlje Zapadnog Balkana. Takođe je bilo reči i o razvijanju saradnje u oblasti kulture.

Ambasador je posetio i Filološko-umetnički fakultet i odsek za španski jezik gde je razgovarao sa profesorima i studentima o mogućnosti proširenja saradnje sa Institutom Servantes.

Post Author: Milan

Ostavi komentar