Adient i Vaker Nojsen grade nove pogone u Kragujevcu

Po svemu sudeći Kragujevac će ove godine ipak dobiti nove fabriče pogone a da to nije u režiji Milanovića ili na intervenciju iz vlade Srbije.

To jeste vest u gradu u kome odavno neki investitor nije ispregovarao sa lokalnom vlašću kupovinu zemljišta za izgradnju.Taj iznenadni uspeh, naterao je lokalnu vlast da odustane od kredita u iznosu od 250 miliona dinara, predvidjenog za tekuću likvidnost.

Prema dostupnim informacijama nemačko-austrijskom konzorcijumu Vaker Nojsen i američkom Adient (deo multinacionalne kompanije Džonson Kontrols), prodate su dve lokacije na ulasku u Kragujevac, iz pravca Batočine,  za oko 700 miliona dinara.Takva prodaja omogući će da grad ove godine lakše otplati svoja kreditna zaduženja koja nisu mala i daleko prevazilaze transferna sredstva iz republike.

Pogoni će se prostirati na 140.000 kvadratnih metara.Vaker Nojsen je praktično bio prinudjen da pokrene izgradnju jer su Metal Sistemi u čijim objektima je imao proizvodnju prodati nedavno Formi Ideale dok Adient gradi već treći objekat u Kragujevcu, što može biti i najava mogućeg uvodjenja novog modela u FIAT-ovoj fabrici u Kragujevcu u dogledno vreme.

Post Author: Milan

Ostavi komentar