Završeno dečije igralište u naselju Bagremar

Gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, posetili su danas novoizgrađeno dečije igralište u naselju Bagremar. U ovom naselju, tokom leta uređeno je i privedeno nameni fudbalsko igralište kao i košarkaški teren. U narednoj godini, planirano je duplo više sredstava, oko 25 miliona dinara, za uređenje sportskih terena u kragujevačkim naseljima.

Naselje Bagremar ima dosta dece i ovo je prostor na kome oni mogu da se zabave i da se bezbedno igraju. Sa druge strane, specifičnost ovog naselja je da u blizini svake zgrade postoji po neka sprava za decu. Ove godine je urađeno dosta sportskih terena u mnogim naseljima, a nadam se da ćemo taj broj duplirati u narednoj godini – kazao je Dašić.

Tokom leta renovirano je otvoreno igralište za male sportove u naselju Bagremar. Postavljene su konstrukcije za male sportove sa mrežama, zaštitne čelične mreže iza golova, obeleženi tereni, postavljene tribine.

Potpuno su obnovljene i zamenjene sprave na ovom igralištu tokom leta, a dečije igralište koje smo tada obećali našim sugrađanima u Bagremaru je završeno. Vrednost radova izgradnje dečijeg igrališta je oko 803 000 dinara, a zajedno sa radovima koje smo obavili tokom leta je 1,2 miliona dinara – kaže Stevović.

Bagremar je naselje sa velikim brojem dece, kojima je na ovaj način ponuđeno da više vremena provode napolju, uz raznovrsne sportske sadržaje. Iz ovog naselja poniklu su poznati sportisti koji danas igraju u eminentnim klubovima, poput Danka Lazovića, Nemanje Tomića i Luke Milivojevića.

Post Author: Milan

Ostavi komentar