Završen 16 tandem biciklistički maraton

Za učesnike upravo završenog 16 po redu tandem bicilističkog maratona „Kragujevac-Mostar 2019“ priređen je svečani prijem u Skupštini grada Kragujevca. Ove godine tandem maraton, osim Kragujevčana, okupio je i bicikliste iz Jagodine, Leskovca, Čačka, Kraljeva, jedan učesnik je došao iz Italije, a nešto više od 400 kilometara, do pobratimskog Mostara vozile su rame uz rame sa ostalim biciklistima i dve devojke.

Put do Mostara povezala je mnoge gradove a nit je započeo slabovidi maratonac Goran Nikolić koga je povela ideja plemenitosti, dobrote, prijateljstva, promocije grada Kragujevca ali i podrška i vetar u leđa slabovidim sportistima, osobama sa invaliditetom, parasportistima i paraolimpijcima.
U okviru posete Mostaru, delegacija koja je krenula iz Kragujevca tradicionalno se sastala sa prijateljima iz Sportskog saveza Mostara, članovima Udruženja skakača, a na 453. visinskim skokovima sa Starog mosta, Stefan Jeftić, član Kluba ekstremnih sportova zauzeo je drugo mesto. Prema rečima organizatora, 16. tandem biciklistički maraton ispunio je sva očekivanja i organizatora i domaćina.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar