Za Radnički kreće prva runda kvalifikacija za Kup Evrope

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u četvrtak ujutru kreću put Egera, gde ih od petka do nedelje očekuju nastupi u Evro takmičenjima, u okviru prve runde kvalifikacija za Kup Evrope.
Klub je posle nekoliko sezona napornog rada ponovo stigao do evro scene. Višegodišnji uspešan rad sa mladjim kategorijama kao i pravilne kadrovske odluke na svim nivoima, dali su Radničkom šansu da se ponovo bori i za trofeje na Evropskoj sceni.
„Ovo je početak sezone u kojoj nas čeka veoma gust raspored, sve do početka decembra. U tom periodu imaćemo samo jedan slobodan vikend, ali dobro smo se spremali za to. Ciljevi su isti kao i prošle godine, uz dodatak da igramo i Evropu i, bez obzira na to što smo debitanti, cilj nam je da tu što duže ostanemo i doguramo što dalje“ istakao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.
Pred timom iz Kragujevca nije nimalo lak zadatak, jer se nalaze u najtežoj grupi. Veliki favorit je domaći Eger, dugogodišnji učesnik Lige šampiona i jedan od najboljih mađarskih klubova, predvođen prekaljenim reprezentativcima Mađarske, Adamom Dekerom i Norbertom Hošnjanskim, Crnogorcem Nikolom Murišićem i Grkom Angelosom Vlahopulosom, te najboljim srpskim strelcem na minulom Svetskom prvenstvu, Strahinjom Rašovićem. Prema najavama Kragujevčana, za drugo mesto koje vodi u narednu rundu, vodiće se ravnopravna bitka sa Solarisom iz Šibenika i ruskim Šturmom.
„Spremali smo se dobro za ove prve utakmice, bili smo u Atini na sedmodnevnim pripremama sa Vuljagmenijem, posle nam je došao i Partizan. Sigurno da je najkvalitetniji tim Eger i njemu dajem najveću prednost, dok su ostale ekipe sličnog kvaliteta kao mi. Solaris poznajemo iz regionalne lige, dok je Šturm mala nepoznanica. Daćemo sve od sebe da obezbedimo prolaz u drugu rundu takmičenja“ rekao je Nikola Tomašević, kapiten Radničkog.
Kragujevčani su zadržali kostur iz prošle sezone, sačinjen uglavnom od mlađih igrača iz sopstvenog pogona, a pojačani su i sa nekoliko tek nešto iskusnijih vaterpolista.
„Ekipa je dosta promenjena u odnosu na prošlu godinu, tako da će nam ovo ujedno biti i dobra provera za narednu sezonu. Imali smo kvalitetne pripreme i dosta sparing utakmica, pa mislim da smo se dobro spremili. Znamo šta nas očekuje, tako da idemo sa visokim ciljevima na ovo takmičenje i optimistično ulazimo u sezonu“ zaključio je Lazar Dobožanov, golman reprezentacije Srbije iz redova Radničkog.
Raspored utakmica Radničkog na turniru prve runde kvalifikacija za Kup Evrope:
1. kolo: Radnički – Šturm (petak, 13. septembar, 20.15 časova)
2. kolo: Solaris – Radnički (subota, 14. septembar, 20.15 časova)
3. kolo: Eger – Radnički (nedelja, 15. septembar, 11.30 časova)

Post Author: Milan

Ostavi komentar