Vršac bolji od Radničkog

Košarkašice Radničkog su u utakmici odloženog 16. kola poražene od ekipe Vršca rezultatom 60:72 (13:15, 18:20, 14:20, 15:17).

Bila je to prilika za mlade snage trenera Milovanovića da se dokažu i pokažu šta znaju, ali su ipak poklekle u duelu sa, u ovom trenutku, jačim protivnikom.

Svaku četvrtinu su izgubile malom razlikom i nikako nisu uspevale da prelome rezultat u svoju korist. Otvorlie su Crvene dame sjajno meč, čak povele i sa 7:2, ali su brzo Vrščanke imale spreman odgovor i u naletu rešile prvi deo igre u svoju korist rezultatom 13:15. Kako su završile prvu, tako su nastavile u drugoj četvrtini. Gošće dolaze do 6 poena viška, a onda sledi odgovor izabranica trenera Milovanovića koje serijom od 11:2 prelaze u vođstvo. Rezultatska klackalica traje sve do poslednja dva minuta igre u drugoj deonici kada gošće serijom od 8:3 vraćaju prednost na svoju stranu i na pauzu odlaze sa +4 (31:35).

Držao se domaći sastav u meču sve do sredine trećeg perioda kada je ekipa Vršca zaigrala mnogo bolje na oba kraja terena i uz lošiju organizaciju napada Radničkog, prvi put stekla dvocifrenu prednost. Do isteka 30. minuta nije bilo ničega novog te gošće sa kapitalnih 10 poena prednosti ulaze u završni deo utakmice. Vrščanke su i u četvrtoj četvrtini kontrolisale igru i nisu dozvolile Crvenim damama da spuste razliku ispod 6 poena. Šta više, u 6. minutu tog perioda stižu i do maksimalnih +14 (49:63). Tada je već svima bilo jasno da će Kragujevčanke teško do preokreta i da ekipa Vršca odnosi oba boda iz Kragujevca.

Čak tri igračice Vršca su meč završile sa dabl-dabl učinkom. Tina Selaković je upisala 18 poena i 10 skokova, Jelena Zorić 12 poena i 10 skokova i Marina Stojić 10 poena, 10 skokova uz koje je dodala i 6 asistencija. Jedina svetla tačka u ekipi Radničkog je bila Andrea Glomazić sa 25 poena i 4 skoka. Solidne partije su pružile Marija Stojanović sa 9 poena i 5 asistencija i uvek borbena Vanja Popludijević sa 4 poena, 8 skokova i 2 blokade.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar