Vreme je za prvu radost

Košarkašice Radničkog u subotu od 14 časova, u hali „Gordana Goca Bogojević“, dočekuju niški Student, u utakmici 4. kola Prve ženske lige Srbije. Ovaj meč je od izuzetnog značaja za Kragujevčanke, koje imaju žarku želju da nakon tri startna poraza konačno osete slast pobede.

„Prvi mačići se u vodu bacaju“, glasi stara izreka, koja bi mogla da se i primeni na ekipu Nenada Milovanovića. Nepovoljan raspored i neiskustvo igračica kumovali su porazima kragujevačkog tima u prva tri kola. Ipak, za pohvalu je energija i borbenost košarkašica Radničkog, naročito vidljiva u susretu sa beogradskim Partizanom. Vidi se da ova mlada ekipa ima zavidan potencijal, ali da joj je potrebno vreme da ga u potpunosti razvije i pretoči u rezultatske uspehe.

Iza nas je mini-ciklus od tri utakmice protiv ekipa koje pretenduju za gornji deo tabele. I pored činjenice da nismo uspeli da zabeležimo pobedu u dosadašnjem delu takmičenja, hrabri pristup igračica, naročito na utakmici sa Partizanom. Mislim da uz ovakav nivo energije i voljni momenat možemo računati na bolje rezultate u nastavku takmičenja, konstatuje Kristina Milošević, od ove sezone prvi saradnik trenera Nenada Milovanovića u stručnom štabu „crvenih“.

U subotu će košarkašice Radničkog biti na još jednom velikom ispitu. U halu „Gordana Goca Bogojević“ dolazi niški Student, jedna od ekipa sa maksimalnim skorom nakon tri odigrana kola.

Za razliku od kragujevačkog sastava, niški tim je na samom startu sezone imao znatno lakši raspored, što je u potpunosti iskoristio i došao do tri vredna trijumfa. Rukovodstvo niškog kluba je za ovu sezonu „složilo“ jedan prilično mlad i kvalitetan tim, predvođen bivšim igračicama Radničkog Jovanom Jeremić i Vladanom Vujisić.

Student je u ovu sezonu ušao pojačan sa par mladih igračica i sa novim trenerom na klupi. Igraju znatno bolje nego prethodnih sezona, što pokazuje i njihov trenutni skor. Za nas je predstojeća utakmica od velikog značaja i učinićemo sve što je u našoj mogućnosti da u subotu dođemo do prve pobede u sezoni, tvrdi Miloševićeva.

U skladu sa epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi, utakmica između Radničkog i Studenta biće odigrana bez prisustva publike.

Post Author: Milan

Ostavi komentar