Vladari Jadrana i Srbije kreću od Zemuna

Aktuelni šampioni Srbije i Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, pokušaće da ponove sjajne uspehe iz prethodne sezone, ali da u predstojećoj odu i korak dalje, a prvi izazov im je gostovanje ekipi Zemuna, u sredu od 21 sat, na bazenu 11. april, na Novom Beogradu.
Šumadinci su zadržali gotovo kompletnu ekipu iz prethodne sezone, izuzev Strahinje Rašovića koji je pojačao Novi Beograd, ali je u suprotnom pravcu stigao olimpijski šampion iz Rija Miloš Ćuk i jedan od trenutno najboljih centara sveta, Josip Vrlić, koji se posle sedam godina vratio u grad na Lepenici.
Kragujevčani su upalili motore još početkom avgusta, doduše ne u punom sastavu, zbog obaveza seniorskih reprezentativaca i velikog broja igrača u juniorskoj reprezentaciji Srbije sa kojom su bili i treneri Uroš Stevanović i Dragan Kozomora i na kraju osvojili Svetsko prvenstvo. Po okončanju Olimpijskih igara ekipi su se najpre priključili Aleksa Ukropina i Josip Vrlić, a zatim i zlatni srpski juniori.
– Prvi deo priprema prošla je samo nekolicina nas, bili smo dosta raštrkani i postepeno se okupljali. Korona je malo uticala na to da budemo što ranije u pogonu, bilo je sporadičnih slučajeva i tokom priprema, ali tako je i u drugim ekipama. Trenutno je van pogona samo Nemanja Satnojević. Uprkos tome, vredno smo trenirali i maksimalno ispoštovali sve što je bilo predviđeno, pa ulazimo spremni u sezonu. Trebaće nam doduše malo vremena da se uhodamo sa dva nova igrača, ali okosnica ekipe je tu, dobro se poznajemo i neće biti problema da se uklopimo sa njima – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.
On je podvukao da će njegova ekipa imati dobru priliku da se na početku sezone uigra kroz takmičarske mečeve, pošto je posle gostovanja Zemunu očekuje kragujevačka premijera sa novajlijom u ligi, Proleterom iz Zrenjanina, u subotu od 19.30 časova.
– U prve dve utakmice smo apsolutni favoriti i dobro je što igramo protiv uslovno rečeno slabijih protivnika, da se još malo uigramo. Očekujem pobede i dobru uvertiru pred treći meči u kom gostujemo Novom Beogradu. Ta utakmica će biti prvi pravi test. Videćemo čime oni raspolažu, ali i gde mi trenutno stojimo i da li smo na dobrom putu – istakao je Janković.
Radnički će igrati na četiri fronta, pošto će pored Super lige nastupati i u Kupu Srbije, Regionalnoj ligi i Ligi šampiona.
– Ambicije su uvek najviše, tako se i spremamo i u svakoj utakmici idemo na pobedu, bez obzira ko je protivnik. Podvukao bih da je ova ekipa godinu dana zrelija i iskusnija. Pojačani smo vrhunskim igračima, Ćukom koji je olimpijski šampion i Vrlićem, jednim od trenutno najboljih svetskih centara. Ambicije su samim tim veće nego prošle godine. Liga šampiona će nam mnogo značiti zbog sticanja iskustva protiv vrhunskih protivnika i svi smo srećni što ćemo kroz veliki broj kvalitetnih utakmica imati prilike za dokazivanje i napredak – zaključio je Janković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar