Veprovi sigurni u „večitom derbiju“

U prvom ovosezonskom „večitom derbiju“ američkog fudbala, Kragujevac Wild Boarsi bili su bolji od beogradskih Vukova, na terenu Sportskog centra „Pampas“ u Donjoj Trnavi, rezultatom 21:10.

Kragujevčani su tako na sjajan način započeli odbranu titule u sezoni u kojoj će pored domaćeg šampionata igrati i u CEFL ligi.

Sa druge strane, Beograđanima je ovo bio drugi duel, pošto su prethodno deklasirali požarevačke Pastuve (75:0). Upravo je bilo vidljivo na startu meča da u nogama imaju utakmicu više ove sezone, za razliku protivnika kome je ovo bila premijera. Njihov napad je dobro izgledao, pomerao lance trčanjima kroz sredinu, ali nije uspeo da poentira. Kragujevčani su potom odmah primorani na pant, koji je izblokiran, pa je drugi posed Beograđana počeo sa devet jardi od end zone. Ipak, odbrana domaćih zbila je redove i odbila najjači protivnički nalet intersepcijom Strahinje Milenića.

To je bio možda i ključni momenat koji je pokrenuo i ofanzivni deo kragujevačkog tima. Novajlija na poziciji raningbeka, Amerikanac Afonso Tomas, osvajao je teren trčanjima, a završni udarac, sa linije od jednog jarda, zadao je njegov sunarodnik, kvoterbek Kori Filds, za 7:0 na kraju prve četvrtine.

Do odlaska na odmor promena na semaforu nije bilo. Sigurno da je na to uticala i kiša koja je padala i omela timove da pokažu sav svoj raskošni potencijal, ali nikako ne treba umanjiti ni dobre partije odbrana na obe strane.

Posebno se istakao sekunderi Veprova, a kruna njihove igre stigla je u vidu vraćanja intersepcije za tačdaun za oko 40 jardi, najboljeg aktera susreta, Mihaila Petrovića – 14:0.

U finišu trećeg perioda gosti su konačno stigli do poena i to fild golom iskusnog kikera Željka Stegnjaje (14:3), ali su početkom odlučujuće deonice Veprovi otklonili sve dileme oko pobednika, u još jednom tečnom drajvu, koji je vođa napada Filds okončao pasom od 12 jardi ka tajtendu Aleksi Đokiću – 21:3.

U finišu meča Vukovi su došli do počasnog tačdauna i to umnogome zbog jedne nepotrebne kazne protivnika koji je u tom trenutku igrao odličnu odbranu i držao stvari u svojim rukama. Gosti su iskoristili poklon i poentirali pasom Rajana Barabea ka Alenu Ružiću, ali je to bilo dovoljno samo da se ublaži poraz (21:10).

Veprovi i Vukovi sada imaju po jedan trijumf, baš kao i beogradski Plavi zmajevi, kojima Kragujevčani upravo gostuju za nedelju dana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar