Veprovi protiv Indijanaca na „Čika Dači“

Nakon ubedljive pobede nad beogradskim Vukovima u „večitom derbiju“, jedini neporaženi srpski tim, Kragujevac Wild Boars, ugostiće jedinu ekipu koja ove sezone nije osetila ukus pobede, Inđija Indianse, u subotu od 15 časova, na terenu sa veštačkom travom stadiona „Čika Dača“.

Inđijci koji su trenutno poslednjeplasirani u ligi, na prvi pogled ne deluju kao atraktivan protivnik, ali godinama unazad, u duelima sa najjačim rivalima, pokazuju da nisu tim za potcenjivanje. Odlaske i pehove sa importima pokušali su da nadoknade angažovanjem nekoliko igrača iz Sirmium Legionariesa, ali i promocijom talenata iz omladinske škole, koja važi za jednu od najboljih u zemlji. Nedavno im je konačno stigao američki kvoterbek Naje Hilman, a uz njega i defanzivni linijaš Lorens Vilijams.

– Iako je ekipa Indiansa ove godine imala jako turbulentnu sezonu, smatram da nikako nije za potcenjivanje. Indiansi su u prethodnim sezonama znali da budu neugodan protivnik koga je pre svega krasila dobra odbrana, tako da očekujem dobar otpor i ovoga puta. Na startu sezone imali su problema sa kvoterbekom, pa su na toj najvažnijoj poziciji igrali sa domaćim igračem. U međuvremenu ih je pojačao američki vođa napada Hilman, ali i import u defanzivnoj liniji, pa je sigurno da će biti znatno opasniji – smatra Ivan Radojičić, vajdrisiver Divljih veprova.

Sa druge strane, Kragujevčani su na oba fronta nizali samo ubedljive trijumfe, pa nema sumnje da su veliki favoriti posle pobeda nad turskim šampionima, Koč Ramsima (53:36) i najvećim domaćim rivalima, beogradskim SBB Vukovima (48:20). U zgusnutom rasporedu, već predstojećeg vikenda očekuje ih i gostovanje najboljem poljskom timu.

– Mi smo odlično otvorili sezonu i ostvarili bitne pobede u duelima sa velikim rivalima, kako u domaćem šampionatu, tako i međunarodnom CEFL-u. Na ovu utakmicu gledamo kao na jedan važan i nezaobilazan test pred put na megdan Pantersima iz Vroclava koje nas očekuje naredne nedelje. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i podrži nas pred jako bitno evropsko gostovanje – zaključio je Radojičić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar