Veoma naporan i rezultatski uspešan vikend za kragujevačke karatiste

Takmičari Šumadija karate dođoa imali su iza sebe naporan, ali rezultatski veoma uspešan vikend.

Takmičari Šumadija karate dođoa učestvovali su na tradicionalnom karate turniru Batočina open koji je održan u subotu 15. juna 2024. u Batočini. Kragujevačka ekipa koja je na ovom takmičenju brojala sedam takmičara, uspela je da izbori visoko treće mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji 16 karate klubova iz Srbije. Medalje za Šumadija karate dođo osvojili su: Olivera Petković, Matija Mladenović, Katarina Milanović, Kristina Milanović, Anđela Jovanović, Dušan Rajičević i Bogdan Rajičević.

Nakon uspešnog takmičenja u Batočini, Kragujevčani nisu imali vremena za odmor, zato što ih je po povratku u Kragujevac čekao jedan od najbitnijih događaja u životu svakog karatiste, polaganje za više pojaseve. Svi karatisti su na ovom izuzetno uspešnom polaganju pokazali veliki napredak, pa je Šumadija karate dođo dobio nova 33 člana sa višim zvanjima.

Takmičari Šumadija karate dođoa učestvovali su sledećeg dana na tradicionalnom 18. katana kupu koji je održan u Pukovcu. Dodatnu motivaciju takmičarima pružio je izuzetno bogat nagradni fond u vidu medalja, pehara i katane za najbrojniju ekipu. Iako u oslabljenom sastavu, ekipa od pet takmičara uspela je da osvoji 6 pehara i 16 medalja, što je bilo dovoljno za visoko peto mesto u generalnom plasmanu. Medalje i pehare u Kragujevac su doneli: Olivera Petković, Matija Mladenović, Anđela Jovanović, Lara Ibrovac i Boris Čakarević.

Karatiste Šumadija karate dođoa osim treninga koji će se održavati napolju, ovog leta očekuju dva letnja karate kampa, jedan na planini Goliji, a nakon toga u Sutomoru.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi preko leta se održavaju u Šumaricama utorkom i petkom od 18:30.

Post Author: Milan

1 thought on “Veoma naporan i rezultatski uspešan vikend za kragujevačke karatiste

Ostavi komentar