Veliki uspeh sportskih ribolovaca Šumadije

Reprezentacija Srbije u sportskom ribolovu u disciplini plovak osvojila je zlatnu medalju – 1. mesto na Svetskom prvenstvu za nacije koje je održano proteklog vikenda, 10. i 11. septembra 2022. godine u Hrvatskoj, Osijek – Bilje. U sastavu reprezentacije, bila su tri takmičara koji su članovi OOSR „Šumadija“ Kragujevac: Dejan Rajić, Nemanja Damnjanović i Ivan Pavlović.

Tim povodom, organizovan je svečani prijem za za članove reprezentacije u restoranu „Dvorište“ kome je prisustvovao Predrad Stevović, član Gradskog veća za sport.

Od ove godine smo započeli finansiranje sportskog ribolova i kluba koji ostvaruje ovako sjajne rezultate na svetskom nivou. Sa ponosom mogu da kažem da se ta investicija vratila višestruko, osvojenom zlatnom medaljom i činjenicom da danas imamo trojicu Kragujevčana koji su u ekipnom prvenstvu na svetskom nivou učestvovali u našoj reprezentaciji. Vratilo nam se tako što će deca imati na koga da se ugledaju, ne samo kada je u pitanju sportski ribolov nego i razvijanje ljubavi prema prirodi – kazao je Stevović.

Ivan Pavlović, predsednik kluba „Šumadija“ iz Kragujevca ističe da je zadovoljan uspehom koji je ostvaren u jakoj konkurenciji, pored Italijana, Engleza, Francuza, Belgijanaca. Ekipa je imala dobru taktiku i smatra da je to bilo presudno. Zahvalili su se na podršci gradu koja je doprinela da se ribolovci dobro pripreme i odu na ovo takmičenje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar