Vaterpolisti Radničkog umalo iznenadili favorizovanu Vojvodinu

Vaterpolisti KVK Radničkog propustili su priliku da nanesu prvi poraz novosadskoj Vojvodini, pošto su u meču četvrtog kola Superlige Srbije izgubili minimalnim rezultatom – 8:7 (1:1, 2:3, 3:0, 2:3).

U većem delu meča mladi kragujevački tim bio je egal protivnik, pa možda čak i bolji rival, ali su znatno iskusniji Novosađani, predvođeni bivšim reprezentativcem Srbije Markom Ćukom, iskoristili sve svoje šanse.

Gosti su poveli preko Rogača u prvom napadu, ali se Šakenov na drugoj strani postarao da timovi kraj uvodne deonice dočekaju izjednačeni – 1:1. Za potpuni preokret postarao se Dino na startu druge četvrtine, a zatim je Stanojević pogodio za „plus dva“ – 3:1. Imali su domaći potom još jednom dva gola „viška“ (4:2), ali se Vojvodina vratila u igru pred odlazak na odmor – 4:3.

I onda je ponovo za daleko najmlađi tim u ligi kobna bila treća četvrtina, jedina koja je pripala Novosađanima u ovom meču (3:0), pa su sada oni imali prednost od dva gola (6:4). Daleko od toga da su izabranici Uroša Stevanovića bili bez šansi u ovom periodu, ređale su se prečke, ali i odbrane golmana Filipovića, a lopta jednostavno nije htela u gol.

Ipak, Šumadinci su sasvim zasluženo došli do izjednačenja sredinom poslednje deonice (6:6), ali samo na kratko. Vojvodina se odmah vratila u vođstvo, a Radnički je propustio nekoliko prilika da stigne do boda pa možda čak i do celog plena, uključujući i onu sa igračem više u poslednjem napadu.

Novosađane je do pobede predvodio sjajni Rogač sa četiri pogotka, dok je Čabrilo dodao dva, baš kao i Šakenov i Radovanlija na drugoj strani.

Radnički – Vojvodina 7:8 (1:1, 3:2, 0:3, 3:2)

Bazen SC Park. Sudije: Putniković i Anđelić. Isključenja: Radnički 9, Vojvodina 9.

RADNIČKI:Gavrilović, Tanasijević, Stanojević 1, Ganić, Bogdanović, Mitrović 1, Šakenov 2, Dinu 1, Manić, Pljevaljčić, Panić, Radovanlija 2, Đerković, Stjepanović. Trener: Stevanović.

VOJVODINA: Filipović, Čabrilo 2, Marić 1, Tintor, Vasin, Prekogačić, Ćuk , Ćatović, Rogač 4, Šulc, Marčeta, Ristić, Tubić 1. Trener: Bilić

Post Author: Milan

Ostavi komentar