Vaterpolisti Radničkog u završnoj odbrani jadranskog trona

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca braniće titulu šampiona Regionalne lige, predstojećeg vikenda, na završnom turniru u Beogradu, gde će se okupiti četiri najbolje ekipe iz ligaškog dela tog takmičenja.

Domaćin takmičenja na svom „11. aprilu“, biće Novi Beograd, koji je ujedno i novajlija u ovoj fazi takmičenja, dok su preostala tri tima, Radnički, dubrovački Jug i splitski Jadran, bili učesnici „fajnal-fora“ i prošle godine.

Na završni turnir ulazimo sa ambicijama da odbranimo trofej. Biće jako teško, kao i prošle sezone, čak ove godine za nijansu jači turnir. Poznato je da je teže braniti nego osvajati trofej, ali to nas neće poremetiti. Kao prošlogodišnji osvajači imamo pravo da se nadamo novom peharu i daćemo sve od sebe da ga ponovo podignemo. Sada smo zreliji i iskusniji nego prošle sezone, a pritom pojačani Ćukom i Vrlićem, dvojicom igrača koji znaju kako se osvaja Jadranska liga. Prošle godine smo videli kako se to radi i sada je na nama da to ponovimo – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

U prvom polufinalnom duelu, u subotu od 18 časova, u prvom polufinalu igra se srpski derbi domaćeg Novog Beograda i Radničkog, dok od 20.15 igraju Jug i Jadran. Radnički i Novi Beograd sastajali su se pet puta ove sezone. Novobeogradski „drim-tim“ bio je uspešniji tri puta, dok je Radnički slavio u dva duela, uključujući i onaj u finalu Kupa Srbije.

– U svakoj utakmici sa Novim Beogradom smo bili egal, izuzev prve dve. Jako dobro se poznajemo i mislim da će presuditi veći voljni momenat, koji kod nas sigurno neće manjkati što smo pokazivali uvek do sada u tim polufinalnim i finalnim okršajima, u kojima smo možda i najjači. Podigli smo formu, što se videlo u pobedi nad Jadranom u Ligi šampiona, koja je bila lepa uvertira za ovaj turnir – smatra Janković.

U možda i najujednačenijoj sezoni do sada, konačan plasman nije se znao do samog finiša, a na kraju je razlika između četiri prvoplasirane ekipe bila jako malo. Neporaženih timova nije bilo, svaki tim imao je bar dva kiksa, a zanimljivo da Kragujevčani nisu izgubili ni od jednog rivala sa „fajnal-fora“. Dobili su Novi Beograd i Jug, dok su sa Jadranom u Splitu odigrali nerešeno.

– Sve je otvoreno, mislim da su ujednačene šanse i ne bih nikoga izdvajao, čak ni Novi Beograd koji ima blagu prednost domaćeg bazena. Nema izrazitog favorita. Svi timovi su kvalitetni, igraju u Ligi šampiona i sasvim sigurno je pred nama veliki spektakl vaterpola u kome svašta može da se dogodi – zaključio je Janković.

Utakmica za treće mesto na programu je u subotu od 17 sati, dok se finale igra od 20.30. Svi dueli biće prenošeni na kanalima Arenasporta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar