Vaterpolisti Radničkog u jakoj grupi Lige šampiona

Srpski šampioni, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca igraće u grupi A Lige šampiona, sa mađarskim Ferencvarošem, španskom Barselonetom, grčkim Olimpijakosom, Dinamom iz Tbilisija i Novim Beogradom, odlučeno je danas, žrebom u Rimu.

Imena dva preostala rivala Kragujevčani će saznati po okončanju treće runde kvalifikacija, 20. oktobra.

Kako je Novi Beograd ostvario direktan prolaz na završni turnir kao organizator, iz ove grupe će se plasirati još tri tima, za razliku od grupe B iz koje će na turnir F8 u Beogradu, od 30. juna do 2. jula, četiri prvoplasirane ekipe. U grupi B su italijanski Pro Reko, dubrovački Jug, nemački timovi Hanover i Špandau i Steaua iz Bukurešta, kao i još dva kvalifikanta.

– Izvukli smo veoma jaku grupu, nije moglo teže, a pridružiće nam se i dva takođe jako kvalitetna kvalifikanta. Međutim, to smo i želeli, borili smo se da igramo u Ligi šampiona i nadmećemo se sa najboljima. Grupa je vrlo interesantna, sa Ferencvarošem, Barselonetom i Olimpijakosom, koji su bili šampioni Evrope u poslednjih nekoliko godina. Posao nam otežava i to što će iz naše grupe samo tri tima ići na završni turnir – rekao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

On je dodao da klub uvek gaji visoke ambicije, ali da kao debitant u takmičenje ulazi bez prevelikog pritiska.

– Nadam se da će se igrati uz prisustvo publike i da su pred nama jako lepe i interesantne utakmice. Naše ambicije su uvek najviše i idemo na najviši mogući plasman, ali s obzirom na to da smo debitanti, u takmičenje ulazimo bez prevelike presije. Želimo da vidimo gde smo u odnosu na najbolje klubove i igrački i organizaciono. Biće to veliki zadatak za sve nas u klubu, ali sam siguran da ćemo ga ispuniti i što je najvažnije, verujem da ćemo igrati dobar vaterpolo, a videćemo za koliko će to biti dovoljno – zaključio je Vasović.

Grupna faza Lige šampiona startovaće 26. oktobra, srpskim derbijem u kom Radnički gostuje Novom Beogradu, dok će Kragujevčani premijeru na domaćem bazenu imati sa Ferencvarošem.

Post Author: Milan

Ostavi komentar