Vaterpolisti Radničkog u finalu Kupa Srbije

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u polufinalu „fajnal-fora“, posle velike borbe, nadigrali favorizovanu Crvenu zvezdu, na njenom bazenu, rezultatom 9:8. Kragujevčani će se u reprizi prošlogodišnjeg finala sastati sa ekipom Šapca koja je u prvom duelu savladala Partizan sa 13:10, u nedelju od 18.30 časova.
Beograđani su dobro otvorili utakmicu i golovima Gusarova i Vukičevića poveli sa 2:0, ali je Nikola Lukić u tim trenucima održavao Kragujevčane u igri, pa su do izjednačenja došli tri minuta pre odlaska na odmor – 4:4. Međutim, „crveno-beli“ su iskoristili brojčane prednosti, pa su na poluvreme ipak otišli sa dva gola „viška“.
Imala je Zvezda potom i tri gola prednosti (7:4), ali je u nastavku susreta proradio je perspektivni izdanak kragujevačke vaterpolo škole, Nemanja Stanojević i sa tri vezana gola vratio Radnički u igru . Drama je potrajala sve do samog finiša. Na krilima sjajnih odbrana golmana Dobožanova Kragujevčani su zaigrali bolje u defanzivi, to je rezultiralo sa samo dva primljena gola u drugom poluvremenu. Na drugoj strani, poboljšali su i realizaciju, pa su do zasluženog izjednačenja došli pogotkom Gijoma Dina sredinom poslednje deonice – 8:8. Za potpuni preokret pobrinuo se centar Nebojša Toholj, postavivši ujedno i konačan rezultat susreta – 9:8.
Najefikasniji u pobedničkim redovima bili su Nikola Lukić i Nemanja Stanojević sa po tri gola, dok su u timu Crvene zvezde jedan manje postigli Janković i Vukičević.
Radnički – Crvena zvezda 9:8 (2:3, 2:3, 2:1, 3:1)
BEOGRAD – Bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca: . Sudije: Golijanin i Putniković.
CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Kasum, Šulc, Vasin, Ilić, Adžić 1, Janković 2, Rađen, Vukičević 2, Gusarov 1, Radović 1, Ivanov, Milojević. Trener: Milanović.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 3, Janković, Toholj 1, Frolov, Lobov, Dino 1, Panić, Radovanlija, Lukić 3, Tomašević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar