Vaterpolisti Radničkog, osvajači kupa Srbije, na prijemu kod gradonačelnika

Povodom osvajanja Kupa Srbije, gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, upriličio je danas, u Gradskoj upravi, prijem za članove Vaterpolo kluba Radnički i čelnike istoimenog novoformiranog Sportskog društva, kog su i vaterpolisti deo.

U znak zahvalnosti za veliku podršku koju imaju od grada, vaterpolisti su gradonačelniku poklonili zlatnu medalju, loptu sa potpisima svih igrača i klupske kupaće gaće. Sa druge strane, prvi čovek grada na Lepenici uzvratio im je zastavom Kragujevca, pod kojom su nebrojeno puta do sada dostojno predstavljali grad, kao i knjigom „Leksikon Kragujevca“.

Čestitavši vaterpolistima na velikom uspehu, gradonačelnik je istakao da ništa toliko dobro ne promoviše grad kao sport i da je tako u Kragujevcu uvek bilo.

– Imali smo jendu krizu koja je trajala nekoliko godina, ali sport ponovo staje na svoje noge. Vaterpolo je samo prvi u nizu, kreću odbojka i rukomet. Momci su svuda u vrhu tabele ili prvi, tako da očekujemo još puno dobrih rezultata. Nadam se da je ovo što su vaterpolisti uradili samo početak jedne uspešne sezone – rekao je Nikolić.

On je dodao da je u Kragujevcu sport u potpunosti oslobođen od politike, što su na svom primeru podvukli i sami članovi Vaterpolo kluba.

– Potrudili smo se da sportskim radnicima omogućimo uslove za rad, da ovi momci mogu da treniraju i ne brinu da li će primiti platu, premiju i naknade koje im sleduju. Dovoljno novca ima da se sport razvija. Mnogo manje ulažemo nego što se to ranije radilo, a opet imamo rezultate. To samo pokazuje da je put kojim idemo pravi i da je i u prethodnom periodu moglo drugačije da se radi – kazao je Nikolić.

Gradonačelnik je podvukao da je cilj da se što bolje radi sa mlađim selekcijama i da u Kragujevcu stasa što više dobrih prvotimaca, za šta su vaterpolisti odličan primer.

– Trudimo se da napravimo nešto što će da traje. Grad je preuzeo osnivačka prava nad svim kolektivnim sportovima i pokušavamo da napravimo sve selekcije, od najmlađih do najstarijih, ali i muške i ženske timove. Takođe je važno i to što Kragujevčani igraju u svim klubovima. Imamo i igrača sa strane, ali konstantno izbacujemo mlade Kragujevčane u prve timove – zaključio je Nikolić.

Direktor vaterpolista Radničkog, Jugoslav Vasović, naglasio je da je ovaj trofej samo produkt dobrog rada u proteklim godinama.

– Svi u klubu se nadamo da je ovo samo početak ubiranja plodova rada, sa kojim nikako ne smemo da stajemo kako bi nagrade i dalje dolazile. One ne moraju uvek da budu ovakve, jer je nemoguće pobediti sve. Ali, to je naš cilj i naša želja i radimo za to da pobedimo u svakoj utakmici koju igramo – istakao je Vasović.

On je apostrofirao da među osvajačima Kupa ima pet-šest momaka koji su prve vaterpolo korake načinili u Radničkom.

– Osvajali smo trofeje i u mlađim kategorijama, ali ovo je prvi put da smo osvojili trofej u prvom timu sa toliko igrača poniklih u našem klubu, što je izuzetno značajno za grad. Nadam se da Kragujevčani doživljavaju Radnički kao svoj klub, što on i jeste – smatra Vasović.

Direktor Radničkog je dodao i da su uslovi koje vaterpolisti imaju, ako ne najbolji, onda zasigurno među najboljima u zemlji.

– Bez podrške Grada Kragujevca i gradonačelnika Radomira Nikolića, mi ne bismo ni postojali. Nažalost, u finansiraju kluba Grad učestvuje sa najvećim postotkom, što nije dobro. Međutim, teško je doći do sponzora, ali to je jedan od glavnih ciljeva u našem finansijskom poslovanju i pokušaćemo to da promenimo. Uopšte nije važno za koliki novac se radi, već da se dogovoreno isplaćuje na vreme. Zahvalni smo na mogućnosti da radimo i da se bavimo samo sportskim pitanjima, što je do pre nekoliko godina bilo nezamislivo – zaključio je Vasović.

Po završetku prijema vaterpolisti Radničkog posetili su Osnovnu školu „Svetozar Marković“, gde su dočekani salvama aplauza i oduševljenja učenika, sa kojima su se potom družili.

Post Author: Milan

Ostavi komentar