Vaterpolisti Radničkog napadaju prvo mesto u Budimpešti

U derbiju za prvo mesto u grupi B1 kvalifikacija za Ligu šampiona, vaterpolisti Radničkog sastaju se sa domaćinom turnira, OSC-om, večeras, od 19 časova, na bazenu „Njeki Imre“ u Budimpešti.

Kragujevčani pred poslednje kolo grupne faze imaju bod prednosti nad Mađarima, pa će pobednik ovog duela izboriti plasman u finalnu utakmicu sa najboljim timom grupe B2 u kojoj će se za prvo mesto, danas od 17 časova, boriti italijanska Breša i grčki Vuljagmeni.

Podsetimo, Šumadinci su u zgusnutom rasporedu na startu odigrali tri meča u razmaku od 20 sati i savladali Sintez iz Kazanja (16:14) i špansku Terasu (13:8) i remizirali sa francuskim Turkoanom (7:7), dok je OSC nakon trijumfa nad Francuzima (12:9) i Rusima (12:11), pretrpeo poraz od Španaca (16:15).

– Početni raspored bio je izuzetno težak i nepodnošljiv, međutim, momci su sve to izdržali na najbolji mogući način. Upisali smo dve pobede i nerešeno i ostvarili ono što smo hteli, da pred utakmicu sa OSC-om i dalje budemo u igri za prvo mesto i plasman u Ligu šampiona. Oscilacije su neminovne, jer je ekipa mlada i imamo pet novih igrača, ali rasli smo kroz ovaj turnir i nadam se da ćemo najbolje utakmice pružiti protiv OSC-a i u nedelju u meču za plasman – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Nasuprot zgusnutom rasporedu na startu, Kragujevčani su u petak imali slobodan dan, pa su mogli u potpunosti da se fokusiraju na narednog protivnika.

– Pre početka turnira smo imali želju da se plasiramo u Ligu šampiona, ali nismo znali gde se trenutno nalazimo u odnosu na rivale. Sada smo videli da možemo da se nosimo sa svima, nismo favoriti, ali ćemo, kao i u prve tri utakmice, pokušati da odigramo najbolje što možemo i iznenadimo i OSC – kazao je Stevanović.

Levoruki, crnogorski reprezentativac Aleksa Ukropina, u Radnički je letos stigao upravo iz OSC-a, gde je proveo prethodne dve sezone.

– Do sada smo odigrali jedan odličan turnir i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Ekipa OSC-a nije u svom najboljem svetlu, imaju dosta mana koje možemo iskoristiti i izaći kao pobednici. Mislim da im fali ritma i da nisu u formi i uz pravi pristup i pripremu, sve je moguće. Ipak, oni su dosta iskusnija ekipa i uprkos tome što smo u boljoj formi na ovom turniru, oni su favoriti – istakao je Ukropina.

Pred prekid prošle sezone zbog pandemije koronavirusa, OSC je posle nekompletnog 10. kola bio prvi u grupi B Lige šampiona. Uprkos tome što su ostali bez svih stranaca iz te ekipe, zadržali su kostur mađarskih vaterpolista i ojačali ga nekolicinom domaćih pojačanja. U svom sastavu imaju trojicu igrača koji su u januaru osvojili zlato na Evropskom prvenstvu – Kristijana Manherca, Balaša Erdeljija i Balaša Haraija, kao i nekoliko igrača koji su ranije nastupali za reprezentaciju, poput golmana Martona Tota, Erika Bundšuha i golmana Martona Levaija…

– OSC je slabiji u odnosu na prošlogodišnji sastav, jer su stranci koji su otišli bili svetska klasa, uključujući Andriju Prlainovića, Branislava Mitrovića, Draška Brguljana… Uprkos tome dosta su jaki, doveli su nekoliko pojačanja, a vođe ekipe su im Manherc i Haraji i uglavnom se sve vrti oko njih dvojice. Dobro smo upoznati sa njihovom igrom i mislim da ćemo uz pravu taktiku uspeti da ih zatvorimo i na kraju pobedimo – zaključio je Ukropina.

Post Author: Milan

Ostavi komentar