Vaterpolisti Radničkog gostuju u Splitu

Lideri na tabeli, vaterpolisti Radničkog, poslednju fazu pohoda na Regionalnu A2 ligu, doigravanje za prvaka Regionalne A2 lige, takozvanu Ligu 6 za plasman od 1. do 6. mesta, započinju u subotu od 18 časova, gostovanjem ekipi splitskog POŠK-a, na „Poljudu“.

Pre samo nedelju dana Šumadinci su ubedljivo nadigrali Splićane na svom bazenu (19:6) i na pravi način zatvorili regularni deo takmičenja, ali u ovaj duel ulaze maksimalno oprezni, kako zbog podatka da POŠK daleko bolje partije pruža kod kuće, tako i želje da ostanu u sjajnoj formi pred odlučujući duel za prvo mesto sa šibeničkim Solarisom u Kragujevcu. U prilog tome ide i činjenica da su na jadransko primorje stigli u petak ujutru i da će do utakmice na „Poljudu“ odraditi tri treninga.

“Očekujem da pružimo dobru partiju, poput one kod kuće. Došli smo da opravdamo ulogu favorita, što smo učinili i prošle nedelje i da pobedom otvorimo „plej-of“ Regionalne A2 lige. Pored izuzetno značajnih bodova, ovaj meč će nam pomoći i da se spremimo za sledeću nedelju i derbi sa Solarisom, u kom bi u slučaju pobede jednom nogom već bili na prvom mestu”, rekao je Filip Janković, jedan od vodećih igrača Radničkog u ovoj sezoni.

Kragujevčani u doigravanje ušli sa prvog mesta, sa najboljom gol razlikom i najviše datih (169) i najmanje primljenih golova (77), dok je POŠK trenutno šestoplasirana ekipa na tabeli. Međutim, i Splićani imaju svoje adute i sigurno je da će pokušati da poprave utisak i prikažu se u znatno boljem svetlu nego u gradu na Lepenici.

“Mislim da sa našim dobrim pristupom, kao u Kragujevcu, pobeda neće dolaziti u pitanje, bez obzira na domaći teren i nešto jači sastav Splićana u ovom meču. Poznato je da splitske ekipe uvek igraju 30 odsto bolje na domaćem bazenu, ali mislim da od nas sve zavisi. Idemo na pobedu i ne bežimo od uloge favorita”, zaključio je Janković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar