Uspeh Jane Milovanović na Evropskom prvenstvu u kategoriji latino plesa

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u solo kategoriji latino plesa Jana Milovanović, članica Plesnog kluba Euphoria, osvojila je četvrto mesto. Ovaj značajni uspeh tek osnovanog kluba, njoj i njenom treneru, Miodragu Saviću, čestitao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Izrazivši zadovoljstvo što ima priliku da podrži novoosnovane plesne klubove, Stevović je naglasio da je ples specifičan jer je to pre svega umetnost, ali i sport, kategorisan kao takav pravilnikom iz 2017. godine. Klub Euforija još nije na godišnjem programu finansiranja Grada Kragujevca jer je osnovan u januaru ove godine, ali naša je obaveza da omladincima, devojkama kao što je Jana, pružimo snažnu podršku i pokažemo da Grad stoji iza njihovih rezultata. Jana je jedina sa Balkana uspela da osvoji ovako visoko odličje i verujem da će i drugi članovi ovog kluba postizati takve rezultate. Grad Kragujevac će biti uz njih i naći načina da im pomogne u budućnosti, poručio je Stevović.

Jana Milovanović ističe da je ovo zajednički uspeh za koji su pored nje i trenera zaslužni i ceo tim Euforije, kao i njeni roditelji. Ona kaže da je uložila puno rada pripremajući se za ovo takmičenje, prvo u solo kategorijama za latino plesove, a osvojeno četvrto mesto u konkurenciji 100 devojaka iz 26 različitih zemalja širom Evrope puno znači. Sledeće takmičenje na kome planira da učestvuje jedno je od najvećih međunarodnih takmičenja u latino plesovima, a održava se u Nemačkoj u avgustu ove godine.

Po rečima sportskog trenera u Euforiji, Miodraga Savića, klub ima nekoliko plesnih sekcija i fitnes program, finansira se isključivo iz svojih izvora i trenutno broji oko 180 članova. Za kratko vreme uspeli su da naprave sjajne rezultate u svim kategorijama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar