Uskoro rešenje za rvače Radničkog i Kragujevca

Članovi dva rvačka kluba Radnički i Kragujevac uskoro će dobiti adekvatan prostor za trening. To je dogovoreno na sastanku sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i predsednikom Rvačkog saveza Srbije Željkom Trajkovićem, koji su danas posetili Kragujevac. Sastanku su pored gradonačelnika Radomira Nikolića, prisustvovali Nikola Urošević pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, kao i predstavnici dva rvačka kluba Radnički i Kragujevac.

Osim o aktuelnoj situaciji u kragujevačkom sportu, finansijskim poteškoćama i stabilizaciji klubova, na sastanku je bilo reči i o problemima sa kojima se pojedini sportisti suočavaju.

Jedan od problema je i neuslovan prostor u kome treniraju članovi oba rvačka kluba. Iako je grad preuzeo na sebe obavezu da rvačkim klubovima ustupi prostor sadašnje teretane u hali “Jezero“ do zastoja u realizaciji je došlo jer se konačno u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta ušlo u projekat izrade teretnog lifta.

Stojimo iza onoga što smo rekli. Jeste se vreme odužilo, a razlog su tehnički problemi. Rvači u Kragujevcu će vrlo brzo dobiti adekvatan prostor u kome će moći da treniraju, takođe u hali “Jezero“, poručio je gradonačelnik Nikolić.

Sport u Kragujevcu je postavljen na zdrave noge i radi se na njegovom razvoju i unapređenju. Imajući u vidu i dugu tradiciju u oblasti borilačkih veština, Kragujevac je prema rečima Davora Štefaneka prepoznat od strane Sportskog saveza kao jedan od četiri najveća rvačka centra u Srbiji.

 

www.glassumadije.rs

Post Author: Milan

Ostavi komentar