Uroš Stevanović najbolji trener grada Kragujevca u 2020.

Strateg Vaterpolo kluba Radnički, Uroš Stevanović, proglašen je za najboljeg trenera u 2020. godini, u anketi Instagram stranice Kragujevac sport.

U najužem izboru od šestorice nominovanih, Stevanović je trijumfovao glasovima pratilaca, ispred trenera Kluba američkog fudbala Kragujevac Wild Boars, Borisa Živadinovića i šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Radnički 1923, Aleksandra Linte.

Ovim povodom, pokretač stranice, Aleksa Petrovski, sinoć je uručio Stevanoviću pehar, dar kompanije „Silka“.

Veoma mi je drago što sam dobio ovo priznanje. Na njega ne gledam kao na lično, već kao potvrdu dobrog rada celokupnog Sportskog privrednog društva Radnički, pre svega vaterpolo sekcije, svih zaposlenih u klubu i igrača prvog tima – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Sa Stevanovićem za kormilom, Radnički je u godini za nama osvojio Regionalnu A2 ligu, došao do finala najtežih do sada kvalifikacija za Ligu šampiona, plasirao se u osminu finala Kupa Evrope i ispustio odbranu Kupa Srbije, na peterce, u finalnom duelu sa Crvenom zvezdom. U Superligi Srbije trenutno zauzima drugo mesto, sa bodom zaostatka za vodećim Novim Beogradom, a u nastavku sezone boriće se i za trofej Jadranske lige, pošto se protekle nedelje izborio za plasman na „fajnal-for“.

Ovakve nagrade se dodeljuju svuda u Srbiji i mislili smo da je lepa ideja da to napravimo i u Kragujevcu, jer je ovo veliki sportski grad ne samo na nivou države, već i cele Evrope. Trener Stevanović je napravio neverovatne uspehe sa vaterpolistima Radničkog i po našem mišljenju bio je jedan od favorita – kazao je Đorđe Pavlov, marketinški direktor Kragujevac sporta.

Za najboljeg sportistu grada proglašen je korektor Odbojkaškog kluba Radnički, Irfan Hamzagić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar