U nedelju finale Prve lige Srbije u američkom fudbalu

U finalu Prve lige Srbije u američkom fudbalu, popularnom Serbian Bowl-u XV, kragujevački Divlji veprovi, kao i prošle godine, dočekuju „večitog rivala“, beogradske SBB Vukove, u nedelju od 17 časova, na „Čika Dači“.

Kragujevčani su surovi vladari Srbije u poslednje tri godine, a imaju velike šanse da se dokopaju četvrte uzastopne, odnosno ukupno devete titule, pošto su i ovosezonski ligaški deo završili sa perfektnim učinkom.

Na putu do finala Wild Boarsi su prilično ubedljivo nadigrali i Vukove (48:20), ali su oba rivala od tada pretrpela određene kadrovske promene, uslovljene uglavnom povredama.

„Oba tima promenila su se od tog duela, ali mislim da je to više slučaj sa ekipom Vukova. Nažalost, povrede i neki drugi kadrovski problemi primoravali su ih da tokom cele sezone traže najoptimalnije rešenje. To im je omogućilo da se dosta lako adaptiraju na sve uslove u datom trenutku. Sa druge strane, mi smo, izuzev par pehova, imali sreće da nas te nedaće zaobiđu, te smo se samo spremali za narednog protivnika iz nedelje u nedelju. Na taj način smo brusili formu. Svi događaji kroz koje su prolazila oba tima, iskovali su ih na jedinstven način, što je rezulturao sadašnjim izgledom oba rostera. Samim tim biće u potpunosti drugačiji duel“ rekao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Veprova.

Kragujevčani su ligaški deo sezone završili sa 353 data poena, što je više od 50 po utakmici, a primili su samo 78, odnosno 11 po meču. U oba segmenta donekle su ih pratili samo Vukovi (295:95), pa se može reći da su se ovi timovi u novom međusobnom finalu našli sasvim zasluženo.

„Naš napad je dosta solidno funkcionisao tokom cele sezone. Pored toga što imamo odlične startere, ni prve ni druge izmene ne zaostaju puno, te mislim da u tome leži naša najveća snaga. Sa druge strane, odbrana Vukova je izuzeno agresivna i pokretna. Sekundari je zabeležio solidan broj intersepcija, a defanzivna linija ima dobru rotaciju. Kao i uvek, očekujem izuzetan sportski događaj, kakvih je retko u poslednje vreme, da se svi provedu i na terenu i na tribinama, da uživaju. Pozivam publiku iz cele Srbije da dođe u što većem broju i da uveliča spektakl“ zaključio je Ristić.

Ulaz je 200 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar