U Kragujevcu otvoren najveći skejt park u Srbiji

Kragujevačka sportska infrastruktura danas je postala bogatija za još jedan teren, prvi ove vrste u našem gradu, a najveći u Srbiji – betonski skejt park u Velikom parku. Otvaranju su prisustvovali predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca, Nikola Dašić i član Privremenog organa Grada Kragujevca, Predrag Stevović.

Među mladom Kragujevčanima puno je ljubitelja ovako ekstremnih sportova. Da bi trenirali ono što vole, morali su da traže ovakve terene na drugim lokacijama, po drugim gradovima. Danas, gledajući kako nasmejani i zadovoljni izvode neverovatne trikove, znam da smo uradili pravu stvar, kazao je Dašić.

Ovo je kapitalni projekat Grada Kragujevca u koji smo uložili mnogo vremena, truda i novca, naglasio je Stevović i podsetio da su tokom njegove realizacije naišli na niz prepreka, od rešavanja imovinskih odnosa do izrade odgovarajućeg urbanističkog projekta. Istakavši da je sa arhitektom i izvođačima koji su danonoćno radili kako bi ovaj projekat što pre priveli kraju ostvarena izuzetna saradnja, on je ocenio da je ovo ne samo najveći, već možda i najlepši betonski skejt park zahvaljujući viziji arhitekte koji ga je uklopio u prirodno okruženje. Ponosni smo što napokon mladim sugrađanima koji se bave ovim sportom, a od 2024. godine i olimpijskom disciplinom, možemo da ponudimo sportsku infrastrukturu koja zadovoljava sve njihove potrebe za obavljanje treninga u svom gradu, kazao je Stevović i poručio da tu nije kraj, već da će celinu zaokružiti u doglednoj budućnosti izgradnjom odgovarajućeg prilaza i pamptreka oko skejt parka.

Radove na realizaciji ovog projekta u koji je Grad uložio 8,3 miliona dinara izvela je  firma Urban factory, a koncepciju skejt parka na površini od 826 kvadratnih metara osmislio je arhitekta ove firme, Milorad Obradović. Posle velikog rada i truda skejt park je dobio nov identitet sa ljudima koji ga čine, istakao je Obradović. Kragujevčani mogu da budu ponosni na ovaj projekat, rekao je on, naglasivši da skejt park nije samo poligon za izvođenje trikova, već jedna socijalna komponenta i mesto za druženje. Obradović je ocenio da su imali sreće što je naša lokalna samouprava prepoznala važnost ovakvog projekta i izrazio nadu da će to biti primer i ostalim gradovima u Srbiji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar