U Kragujevcu održan novogodišnji 3×3 turnir

Košarkaški savez Srbije i 3×3 Srbija su veoma uspešnu sezonu završili novogodišnjim turnirom u Kragujevcu, na kome se u osam kategorija takmičilo oko 70 ekipa. Podršku ovoj velikoj sportskoj manifestaciji pružio je grad Kragujevac.

Kragujevac je već više od deceniju domaćin turnira 3×3 basketa, sada već Olimpijskog sporta, a velika je čast što je Košarkaški savez Srbije odlučio da kraj veoma uspešne sezone u 2023.godini, u kojoj su osvojili svet i Evropu, ozvaniči i završi u našem gradu, kazao je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca. To potvrđuje našu višegodišnju uspešnu saradnju ali i to da Kragujevac jeste grad sporta koji pored vrhunskih sportista ima i uslova da bude domaćin značajnih i velikih sportskih manifestacija. Trudili smo se, a nastavićemo i dalje da ulažemo u izgradnju i rekonstrukciju sportske infrastrukture, jer smo svesni da ako želimo dobre rezultate, nove mlade buduće šampione i vrhunske sportiste, moramo, naglasio je Stevović, da im omogućimo uslove u kojima će razvijati svoje sportske talente i opredeljenja. On je podsetio da je prošle godine na košarkaškom terenu kod Sokolane u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije postavljena prva profesionalna podloga za basket 3×3, ali najavio i da neće biti poslednja, jer Kragujevčani kao veliki ljubitelji ovog sporta, moraju da imaju uređene terene za košarku ali i basket tri na tri, poručio je Stevović.

Tradicionalno kao i svake godine završavamo uspešnu sezonu 3×3 Srbije i Košarkaškog saveza Srbije i to u Kragujevcu, najvećim turnirom koji je sada već postao prepoznat na svetskom nivou, rekao je generalni sekretar Nacionalnog sportskog saveza 3×3 basket, Nenad Tanasijević. Kragujevac ima jedinu lokaciju gde može da se postave tri terena za različite kategorije a ove godine ih je bilo osam sa oko 70 ekipa. Turnir je završen velikim finalom seniora koje predstavlja i prvu stanicu Vinter tura 2023-2024.

Novogodišnji 3×3 turnir na Šumadija sajmu u Kragujevcu bila je i prilika da posetioci pogledaju sve osvojene trofeje i medalje u tekućoj godini odnosno titule sa Svetskog i Evropskog prvenstva.

Post Author: Milan

Ostavi komentar