Trofejni stručnjak na klupi Kragujevčanki

Rukometašice Radničkog su kao kao jedna od najmlađih ekipa u ligi, jesenji deo prvenstva završile na osmom mestu. Nakon pristiglih pojačanja i povratka na teren zbog povreda duže odsutnih igračica, pred njima je drugi deo šampionata i borba za ulazak u mirnu luku na tabeli. Odlaskom dosadašnjeg šefa struke Dragana Študera u mušku selekciju kluba, ostalo je upražnjeno mesto koje je popunjeno dolaskom prekaljenog stručnjaka  Aleksandra Radosavljevića (59), koji je ostavio dubok trag u kragujevačkom rukometu osvajanjem duple krune sa selekcijom ŽRK Radnički u sezoni 2014/15 i koji bi svojim iskustvom trebao da unese novu dimenziju u igri šumadijskog superligaša.

Radosavljević je trenerskim poslom počeo da se bavi sa 25 godina u Metalcu iz rodnog Valjeva, a u bogatoj karijeri je predvodio i Napredak, Kolubaru, ORMI-Patra (Grčka) sa kojom je osvojio nacionalni Kup, Železničar (Sarajevo), Zaječar, Milenijum, ŽRK Radnički, RK Radnički, Sloga (BiH), Vranje. Kao selektor je vodio mušku kadetsku reprezentaciju Srbije na svetskom i evropskom prvenstvu, a sedeo je i na klupi nacionalne selekcije BiH.

Izuzetno mi je drago što se vraćam u klub i grad u kome sam napravio velike uspehe. Igračice Dunja Tasić , Andrea Boner i Jovana Potkonjak su pojačanja koja će uz ostale devojke omogućiti klubu da realizuje primarni cilj ove sezone a to je opstanak u društvu najboljih. Nadam se da će se za ovo kratko vreme do početka drugog dela prilagoditi mom sistemu rada i prikazati dopadljive igre u nastavku šampionata. Trenutna pozicija na tabeli nije realna, jer je Radnički veliki klub, izjavio je po dolasku u Kragujevac Aleksandar Radosavljević.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar