Trijumf Veprova nad Vukovima u večitom derbiju

Sjajan start šampionata za Divlje Veprove.

Nakon odlične igre, Veprovi su savladali svog večitog rivala i najozbiljnijeg konkurenta za naslov prvaka, ekipu SBB Vukova iz Beograda.

Konačan rezultat je bio 38:21 (7:14, 21:0, 3:7, 7:0).

Domaći tim je poveo, poentiravši već u prvom drajvu, u kom je američki kvoterbek Dalton Oliver osvojio veliki deo terena pasom ka Stahinji Stepoviću, da bi zatim sjajno proigrao Petra Goića – 7:0. Odmah je stigao odgovor Vukova, preko Amerikanca Džihada Karija Verčera, koji je izjednačio trčanjem za 32 jarda iz četvrtog pokušaja (7:7), a zatim za preokret uposliodugogodišnjeg sejftija Ivana Nedeljkovića, koji od ove sezone igra risivera – 14:7.

Usledio je brzi odgovor Olivera, koji se sa dva trčanja za tačdaun i jednim pasom ka Stefanu Đuriću postarao da Kragujevčani na odmor odu sa lepom prednošću – 28:14.

Početkom drugog poluvremena počeo je veliki pljusak, pa su se po kiši bolje snašli Beograđani i vratili se u igru pasom Verčera ka Nikoli Simoviću, Kragujevčaninu koji je prošao sve selekcije Divljih veprova, a u Vukovima je već četvrtu sezonu (28:21).

Međutim, ispostavilo se da je to bilo sve što su gosti uspeli da urade. Odbrana Veprova od tog trenutka zaigrala je fantastično, ređale su se intersepcije, sekovi, dobra obaranaja, pa poena na protivničkom kontu do kraja utakmice nije bilo.

Na drugoj strani, Goić je fild golom uvećao vođstvo na dva poseda (31:21), da bi konačan udarac protivniku Oliver zadao pasom ka Strahinji Stepoviću.

Kragujevčane već za dve nedelje očekuje još jedna važna utakmica, na startu CEFL lige, u najvećem turskom gradu Istanbulu, gde će im protivnik biti vidno pojačani šampioni Turske, Koč Ramsi.

Utakmica je odigrana na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ pred oko 500 gledalaca.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar