Toholj ozbiljno pojačanje za Radnički

Povremeni reprezentativac Srbije, Nebojša Toholj, vratio se u Kragujevac posle tri sezone i predstavljaće veliko pojačanje na centarskoj poziciji Radničkog.

Toholj je tada kao junior stigao iz novosadske Vojvodine i tokom dvogodišnjeg boravka u „Parku“ dobio veliku šansu kod trenera Uroša Stevanovića, posle čega je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Srbije. Potom je po sezonu igrao za Partizan, Crvenu zvezdu i Šabac i sa „crno-belima“ i Šapčanima osvojio duple krune.

„Imao sam pregovore i oko ostanka u Šapcu, ali kada je pred kraj sezone usledio poziv od Radničkog, nisam se dvoumio. Želeo sam da se vratim, jer znam kako se radi u klubu, kakva je uprava i kakav je odnos prema igračima. Uroš Stevanović je veoma dobar trener, znam ga još iz mlađih selekcija, kao i iz mog dvogodišnjeg boravka u Radničkom. Ljudi u klubu, treneri, uprava i celokupan odnos prema meni i ostalim igračima, bili su razlog što sam se vratio“ istakao je Toholj.

Sa iskusnim Nikolom Tomaševićem i juniorskom reprezentativcem Matejom Đorđevićem, Toholj će činiti respektabilan centarski trio Radničkog.

„Ekipa se dosta promenila u odnosu na moj prethodni period u Kragujevcu, ali igrao sam sa većinom mlađih igrača koji su tada povremeno ulazili u prvi tim, kao i sa novim pojačanjima. Dobro ih poznajem i siguran sam da ću se lako uklopiti. Nadam se da ću kroz rad sa Urošem dosta napredovati i da ću se prikazati u što boljem svetlu“ rekao je Toholj.

Kragujevčani su nastavili trend podizanja lestvice na viši nivo, pa će se ove sezone boriti na čak četiri fronta.

„Očekujem da budemo konkurentni za oba domaća trofeja i mislim da uz veliki rad i trud možemo da dođemo do prvog mesta. Verujem da imamo šansu da se plasiramo u Regionalnu A1 ligu i da doguramo što dalje u LEN kupu. Mlada smo ekipa i mislim da možemo da napravimo mnogo toga“ zaključio je Toholj.

 

 

Izvor : Ritam Grada

Post Author: Milan

Ostavi komentar