Tamiš po drugi put uspešniji od Radničkog

Košarkaši Radničkog nisu uspeli da se revanširaju ekipi Tamiša za poraz u prvom delu sezone. Meč u pančevačkoj hali „Strelište“ okončan je pobedom domaćina, koji je slavio rezultatom 94:87 (30:31, 24:23, 20:14, 20:19).

Imali su Kragujevčani veliku želju da pobedom u Pančevu poprave utisak nakon ubedljivog poraza na gostovanju beogradskom Dinamiku u prošlom kolu i ujedno naplate dug ekipi Tamiša, koja ih je savladala u prvom delu sezone na parketu „SBB hale Jezero“. Umesto željenog trijumfa, učenici trenera Ivice Vukotića ispili su još jednu gorku pilulu i bili su primorani na novu kapitulaciju, koja srećom neće imati neke dalekosežnije posledice.

Uvodni period igre obeležio je veliki broj postignutih poena. Radnički je u većem delu ove deonice kontrolisao rezultat, sve dok Pančevci u samom finišu nisu došli do preokreta i tri poena prednosti (28:25). Ipak, Kragujevčani su do odlaska na prvu obaveznu pauzu uspeli da vrate na trenutak izgubljeno vođstvo (31:30).

Rezultatske oscilacije nastavljene su u narednoj četvrtini. Serijom 5:0, u režiji svojih Amerikanaca Pricla i Džordana, ekipa Tamiša na dvadesetak sekundi pre kraja ove deonice izbija na maksimalnih „plus pet“ (54:49), ali su Kragujevčani ekspresno odgovorili istom merom preko kapitena Raška Katića i Ivana Nedeljkovića, tako da se na petnaestominutni odmor ipak otišlo sa „pata kartama“ – 54:54.

Sredina treće četvrtine donosi novi nalet pančevačkog tima, koji na krilima svog najraspoloženijeg igrača na ovoj utakmici Marka Pavićevića dolazi do novog rezultatskog maksimuma (72:63).

Uspevali su Šumadinci u nekoliko navrata da prepolove ovaj zaostatak, ali je ekipa Tamiša uporno vraćala stečenu prednost, koja je sredinom poslednje deonice poprimila dvocifrene razmere (82:72).

Ove rezultatske varijacije potrajale su sve do kraja utakmice: Radnički je smanjivao zaostatak, Tamiš kao po pravilu vraćao maksimalnu prednost, i tako u krug, sve do konačnih 94:87 u korist pančevačkog tima.

Najistaknutiji u pobedničkom sastavu bili su Marko Pavićević sa 19 poena i američki plejmejker Džonatan Džordan, koji je cifri od 18 postignutih poena pridodao i 10 asistencija. Značajan doprinos ovoj pobedi dala su i dvojica najiskusnijih igrača u redovima Tamiša Ivan Smiljanić i Zoran Krstanović sa po 17 ubačenih poena.

U ekipi Radničkog, koja je i na ovoj utakmici nastupila bez dvojice veoma bitnih igrača, Filipa Dumića i Matije Popovića, kao po običaju prednjačio je Andreja Stevanović sa 32 poena i 7 skokova. Pratio ga je kapiten Raško Katić sa učinkom od 20 poena, 6 skokova i isto toliko asistencija, dok je spisak dvocifrenih u kragujevačkom timu zaključio Stefan Đorđević, koji je ubacio 13 poena i imao 5 skokova.

Sezona u Košarkaškoj ligi Srbije završava se narednog vikenda, kada će Kragujevčani u malom komšijskom derbiju ugostiti ekipu Sloge iz Kraljeva.

TAMIŠ – RADNIČKI  94:87 (30:31, 24:23, 20:14, 20:19)

PANČEVO
Dvorana:
„Strelište“.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije:
U. Obrknežević, D. Sedlar, V. Tomić.

TAMIŠ: Anđušić, Rebić 8, Smiljanić 17, Pricl 5, Džordan 18, Krstanović 17, Vujović 4, Radović 3, Petrović 3, Pavićević 19. Trener: Bojan Jovičić.

RADNIČKI: Jovanović, Nedeljković 7, Stevanović 32, Glišović, Katić 20, Veljović, Mekbrajd 6, Đorđević 13, Macura 9. Nisu igrali: Popović, Dumić i Dimovski. Trener: Ivica Vukotić.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar