Tamara Kostić na golu Radničkog

Nakon odlaska Gordane Petković, rukovodstvo Rukometnog kluba Radnički je upražnjeno mesto čuvara mreže popunilo angažovanjem mlade, talentovane a već uveliko iskusne Tamare Kostić (23), koja svojim talentom i energijom treba da donese sigurnost i novu dimenziju u defanzivi superligaša sa Lepenice.
Tamara Kostić je prvo ovogodišnje pojačanje Radničkog, talentovani golman koja dolazi iz ekipe prošlogodišnjeg šampiona Jagodine i koju smo pratili poslednje dve godine. Poseduje izrazit golmanski talenat i iako je relativno mlada, ima već zavidno superligaško iskustvo. Smatram da će uz kvalitetan rad i usavršavanje golmanske tehnike predstavljati pravo pojačanje za naš klub i nadam se da će u nastupajućem periodu biti jedan od nosilaca igre, predstavio je prvo ovosezonsko pojačanje šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.
Tamara je rukometom počela da se bavi sa 8 godina u Crvenoj zvezdi, a nastupala je i za Milenijum, Voždovac, Železničar i Jagodinu. Sa ekipom Jagodine je osvojila tri titule kupa Srbije (2020, 2021, 2022), Svesrpski, Superkup, kao i šampionat Srbije 2021. godine, a 2022. je proglašena za najboljeg golmana završnog turnira kupa Srbije.
Velika mi je čast što ću karijeru nastaviti u klubu sa bogatom tradicijom i istorijom, kao što je Radnički. Ekipa je mlada, ali izuzetno talentovana, većinu igračica dobro poznajem iz brojnih duela koje smo vodile. Sviđa mi se energija koju poseduju i fanatična borbenost koju pokazuju na svakoj utakmici. Nadam se da ću se brzo uklopiti i da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve u nastupajućoj sezoni, izjavila je po potpisivanju jednogodišnjeg ugovora sa Radničkim, novi čuvar mreže Tamara Kostić.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar