Talentovani defanzivac zadužio opremu kragujevačkog superligaša

Novi superligaš iz Kragujevca nastavlja trend dovođenja mladih i talentovanih igrača, koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala. Tako je paraf na trogodišnju vernost klubu sa “Čika Dače” stavio omladinski reprezentativac Uroš Blagojević, momak koji je svoj igrački potencijal potvrdio odličnim igrama u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

Mladi levi bek, koji je u martu proslavio svoj devetnaesti rođendan, prve fudbalske korake načinio je u mlađim kategorijama Zemuna, odakle je prešao u redove beogradske Crvene zvezde. Kao jedan od najboljih igrača omladinske selekcije kluba iz LJutice Bogdana u Ligi šampiona za mlade fudbalere prethodne sezone, priključen je treninzima prvog tima srpskog šampiona, ali je prve minute u seniorskom fudbalu ipak morao da potraži na pozajmicama, najpre u filijali “crveno-belih” Grafičaru, a potom i u Novom Pazaru, gde je proveo poslednjih šest meseci.

Blagojević je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a trenutno je član omladinske reprezentacije, u kojoj nastupa i mladi golman Radničkog 1923 Ognjen Lukić.

– Dolazak u Radnički 1923 vidim kao veliku priliku za dokazivanje u superligaškoj konkurenciji. Poznato mi je da je Radnički 1923 klub bogate tradicije, sa velikom armijom navijača uz sebe, što je svakako motiv više za mene da se potrudim da ostavim što je moguće bolji utisak. Generalno, prvi utisci po dolasku u klub su jako pozitivni. Dobro se radi na treninzima, saigrači su me odlično prihvatili i atmosfera u klubu je zaista na vrlo visokom nivou. Nadam se dobrim rezultatima u predstojećoj sezoni i visokom na tabeli – poručio je mladi fudbaler prilikom zvanične promocije na stadionu “Čika Dača”.

Sportski sektor Radničkog 1923 ne krije zadovoljstvo što je još jednog izuzetno talentovanog i perspektivnog mladog fudbalera uspeo da privoli u svoje redove.

– Nastavljamo trend dovođenja mladih igrača, koji su članovi mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje. Ono na čemu bih posebno apostrofirao, to je da se ne radi o pozajmici igrača, već o njegovom transferu iz Crvene zvezde u Radnički 1923. Uz Blagojevića i Kovinića, kao i uz ovih par momaka iz naše omladinske škole koji su priključeni treninzima prvog tima, mislim da imamo jako lepu perspektivu za budućnost – ocenio je Slavko Perović, sportski direktor kragujevačkog superligaša.

Perović je otkrio da će do kraja sedmice još jedan mladi igrač prispeti na “Čika Daču”.

– Očekujemo promociju još jednog igrača u narednih par dana. Radi se o još jednom mladom momku, koji se uklapa u našu projekciju tima za predstojeću sezonu. Što se tiče nekih narednih koraka u prelaznom roku, oni će zavisiti od situacije na tržištu i nekih naših potreba. Naravno da ćemo se prilikom odabira igrača i dalje držati određenih referenci, a to je da to budu ili mladi reprezentativci ili povratnici iz inostranstva, koji će ekipi doneti instant kvalitet. Bez želje da omalovažavam neke druge klubove, mi zaista nemamo nameru da u jednom danu predstavljamo po sedam-osam novih igrača, već nastojimo da pojačanja dovodimo planski, vodeći računa o svakom detalju. Ne treba žuriti, prelazni rok je dug i mi ćemo se svakako potruditi da angažujemo prava pojačanja, odnosno igrače koji će svojim kvalitetom i potencijalom doprineti dobrim rezultatima kluba na duže staze – uverava sportski direktor Kragujevčana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar