Šumadinci overavaju prvo mesto u Vojvodini

U pretposlednjem kolu doigravanja za prvaka Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog imaće prvu od dve šanse da i teoretski obezbede prvo mesto i overe plasman u viši rang, u subotu od 18 časova, na gostovanju Vojvodini, na bazenu u Bečeju, gde će Novosađani biti domaćini zbog neispravnosti vode na njihovoj „Slanoj bari“.
Kragujevčani su najveći deo posla odradili ubedljivim trijumfom u derbiju za prvo mesto sa Solarisom (16:9), a prošlog vikenda slavili su i na gostovanju riječkom Primorju, neverovatnim golom Filipa Jankovića preko celog terena, u poslednjoj sekundi (10:9), pa su tako ostali neporaženi na čelu tabele, sa 13 pobeda i jednim remijem. Na „Kantridi su Šumadinci u četiri navrata imali dva gola prednosti, ali su stali sredinom treće deonice i dopustili domaćinu da četiri minuta pre kraja ode na „plus dva“ (9:7). No, bilo je dovoljno vremena da se iskupe i obezbede dve „meč lopte“.
– Lepo smo otvorili utakmicu i držali konce u svojim rukama sve do poluvremena, a zatim pali u igri, kao da je sve rešeno. To nije smelo da nam se dogodi protiv kvalitetnog Primorja, koje je u dobroj formi, a pritom odlično igra na svom bazenu. Oni su to iskoristili u trećoj četvrtini i preokrenuli, međutim, na vreme smo se trgli i došli do izjednačenja, a zatim u poslednjoj sekundi i do važnih bodova. Pobedi se u zube ne gleda, izvukli smo pouke i idemo dalje – istakao je Nemanja Stanojević, novopečeni seniorski reprezentativac Srbije.
I dok Šumadinci u ovaj duel ulaze sa željom da obezbede prvo mesto, za Novosađane on nema preteranog rezultatskog značaja. Ali, tako je bilo i prošle godine u poslednjem kolu, pa su Vojvođani remijem (7:7), ostavili Kragujevčane bez baraža.
– Utakmica sa Vojvodinom nam mnogo znači, kako zbog osiguravanja prvog mesta u Regionalnoj ligi, tako i zbog bodova koji se prenose za srpski šampionat. Takođe, dužnici su nam od prošle sezone, kada smo u Novom Sadu ispustili baraž, i to poziva na dodatni oprez. Dobro smo se pripremali za njih i spremni ulazimo u ovaj duel – rekao je Stanojević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar