Šumadijski sitan vez u Leskovcu

Rukometaši Radničkog su na uvek nezgodnom gostovanju u Leskovcu savladali domaćina Dubočicu rezultatom 29:27, poluvreme 16:17 i tako vezali drugu pobedu u nizu. Kragujevčani se nakon ove runde takmičenja nalaze na šestom mestu sa 4 osvojena boda.

Susreti večerašnjih rivala su godinama unazad donosili ogromnu dozu dinamike i neizvesnosti i često se pobednik nije znao do poslednjeg zvuka sirene, pogotovo na vrućem parketu hale Dubočica. Rukometni sladokusci su sa nestrpljenjem očekivali ovaj meč, a akteri im nisu ostali dužni. Radnički je bolje otvorio utakmicu i već u 5. minutu preko i večeras raspucanog Barudžića dolazi do prve opipljive prednosti (1:4). Sve do rezultata 4:7, Kragujevčani sigurno održavaju prednost, a onda kod vođstva 6:8 nastaje neshvatljiv pad u kome Leskovčani serijom 5:0 dolaze u vođstvo (11:8, 18. min). Razigrali su se domaćini, sve im je išlo od ruke, pa tako u 24. minutu vode sa velikih 5 golova preimućstva (16:11). Jedan od prelomnih trenutaka se desio u sledećem minutu pri rezultatu 16:12 i dosuđenom kaznenom udarcu za Dubočicu. Loptu je uzeo kapiten Atanasković i sa linije od 7 metara pogodio udarcem direktno u glavu Zlatanovića, čime mu je po novim pravilima sledovao direktni crveni karton. To je bio signal za Kragujevčane, koji se bude i do kraja prvog dela igre pogotkom Stanojeva u poslednjim sekundama smanjuju rezultat na prihvatljivih minus 1 (17:16).

Drugi deo igre je duži niz vremena proticao u rezultatskoj klackalici, gde nijedna ekipa nije imala veću prednost od jednog gola razlike i očekivalo se da će poslednja četvrtina utakmice doneti konačan rasplet. Tako je i bilo. Pri rezultatu 23:23 u 46. minutu gost iz Kragujevca se odvaja na dva gola prednosti (23:25, 48. min) i pomenuto vođstvo održava narednih 7-8 minuta kada zadaje završni udarac domaćinu i preko Stanojeva u 57. minutu dolazi do velikih plus 4 na svom kontu (25:29). Poslednja 3 minuta Radnički je rutinski priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 27:29 i upisao dva nova boda na vrućem terenu u Leskovcu.

Najefikasniji u redovima Dubočice su bili Aleksandar Pavlović sa 7 i Lazar Anđelković sa 6 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Miloš Barudžić sa 10 i Boško Stanisavljević sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Miloš Barudžić (Radnički)

 

RK Dubočica 54 – RK Radnički: 27:29 (17:16)

Leskovac: SRC“Dubočica“. Gledalaca: 600

Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić

Sedmerci: Dubočica 6 (3), Radnički 7 (4)

Isključenja: Dubočica 10 min, Radnički 10 min

 

Dubočica: Cvetković 2, Stefanović 1, Milićević 3, Radulović, Milovanović 1, Trajković, Mađar, Mitrović, Spasić 4, Atanasković 1, Ristović 2, Radisavljević, Pavlović 7, Anđelković 6, Kocić (5 odbrana, sedmerac), Arđelan (9 odbrana, sedmerac).

Radnički: Maljević, Grubor 2, Stanisavljević 5, Prodanović 3, Mutavdžić 1, Mojsilović, Kasalović, Barudžić 10, Knežević 4, Utvić 1, L. Đerić 1, Stanojev 2, Jovanović, Zlatanović (12 odbrana, 3 sedmerca).

Radnički prvenstvenu trku nastavlja u petak 7. oktobra kada će ugostiti novajliju u ligi, ekipu Topličanina iz Prokuplja sa početkom od 19 časova.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar